מה אוכלים היום?

מתכון לספגטי אל לימונה: פסטה ברוטב לימון, יין לבן ופרמזן

מנה פשוטה, יפה ואלגנטית שכל אחד יכול להכין: פסטה ברוטב קרמי ומרענן של לימון, יין לבן, שמנת ופרמזן. לנוהגים בהיתר, מומלץ להגיש את המנה הזו לצד סלמון צלוי (מתכונים, אוכל)

ספגטי אל לימונה: פסטה ברוטב לימון, יין לבן ופרמזן (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם פסטה
  • 1 לימון
  • 1/2 1 כוסות יין לבן יבש
  • 3/4 עד 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה
  • 45 גרם חמאה, חתוכה לקוביות גדולות
  • 85-120 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • 1-2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. עם סכין חדה מקלפים בזהירות חצי מקליפת הלימון בשלמותה - אך רק את החלק הצהוב (כמו גרידת לימון, רק שלמה). חותכים את גרידת הלימון השלמה לרצועות דקות ומניחים אותן במחבת טפלון יבשה. יוצקים מעל את היין ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שהכל מצטמצם לכ-1/4 כוס סירופ. במקביל, סוחטים היטב את הלימון ומניחים בצד.

2. מסירים את הסירופ מהאש ויוצקים פנימה 1/4 כוס שמנת מתוקה. מערבבים ואז יוצקים את שאר השמנת המתוקה.

3. מחזירים את המחבת לאש, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם מעט.

4. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים מומלחים בנדיבות. מוסיפים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת עשייה אל דנטה. מסננים את הפסטה אך שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול.

5. מחזירים את סיר הפסטה החם והריק לכיריים, על אש נמוכה. יוצקים פנימה את רוטב השמנת והסירופ, את החמאה ואת מיץ הלימון. מערבבים היטב ומוסיפים את הפסטה החמה והמסוננת וכמה כפות ממי הבישול.

מערבבים ומחלקים מיד את הפסטה בין קערות הגשה, מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר