מתכון לכנאפה בשר עסיסי, פריך ונימוח של מלי יהודיוף

מאפה מדהים מהמטבח הערבי בגרסה מלוחה של שכבות בשר נימוח, צנוברים, עשבי תיבול ושערות קדאיף קראנצ'יות. מנה מושלמת לאירוח שתפיל לכולם את הלסת. מלי יהודיוף עם מתכון לכנאפה בשר (מתכונים, אוכל)

כנאפה בשר עסיסי, פריך ונימוח (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם שערות קדאיף (חפשו בסופרים באזור המקפיאים)
  • 1/4 כוס + 2 כפות שמן
למלית הבשר:
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 בצלים, קצוצים  
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 500 גרם בשר טלה טחון
  • 3 שיני שום, כתושות  
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית תבלין ראס אל חנות
  • פלפל שחור טחון, לפי הטעם
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה  
  • 100 גרם צנוברים, קלויים במחבת יבשה

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים 1/4 כוס שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

2. מוסיפים את שני סוגי הבשרים ומבשלים אותם עד שהם מחליפים את צבעם.

3. מוסיפים את השום, התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה, מערבבים יחד במשך דקה, מוסיפים את הצנוברים, מבשלים הכל תוך כדי ערבוב לעתים קרובות במשך 10 דקות ומסירים מהאש.

הרכבת הכנאפה:
4. קוצצים את שערות הקדאיף כדי למנוע גושים ויוצקים לסיר טפלון רחב 1/4 כוס שמן. מרפדים את תחתית הסיר במחצית מכמות הקדאיף ומהדקים היטב לתחתית.

(צילום: מלי יהודיוף)

5. שופכים מעל את כל מלית הבשר ומחליקים את החלק העליון.

6. מכסים במחצית הנותרת של הקדאיף ומהדקים היטב עד לשולי הסיר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.

7. מעבירים סכין לאורך שולי הסיר כדי להפריד את הכנאפה מהדפנות והופכים בזהירות לצלחת רחבה. מוסיפים 2 כפות שמן לסיר ומחזירים את הכנאפה על הצד שלא התבשל. מבשלים 30 דקות נוספות.

מסירים מהאש, מצננים מעט ומגישים עם סלט ירוק וטחינה.

(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר