בוקר טוב

מתכון לפנקייק קלאסי שיקבל בברכה כל תוספת שתרצו

מתכון בסיסי לפנקייקים שכל אחד צריך לדעת לתקתק במהירות לארוחת בוקר או ערב מפנקת ומתוקה. תמיד תוכלו להוסיף לבלילה חצי כוס של שוקולד צ'יפס, פירות יבשים קצוצים, אגוזים או כל תוספת אחרת שעולה בדעתכם (מתכונים, אוכל)

פנקייק קלאסי, מתכון בסיסי (צילום: Micheile Henderson on Unsplash)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס חלב (230 מ"ל)
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.

2. מוסיפים את הביצה, החלב והשמן (בשלב זה תוכלו להוסיף 1/2 כוס של תוספת אהובה) וטורפים הכל יחד במרץ עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה, ללא גושים.

3. מניחים מחבת טפלון גדולה על אש בינונית ומרססים במעט שמן או משמנים קלות בחמאה. יוצקים 2 כפות מהבלילה לכל פנקייק, כך שיתקבלו עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ. מטגנים במשך 3 דקות עד שנוצרות בועות בחלק העליון של הפנקייקים ואז הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות, עד לקבלת פנקייקים זהובים.

מגישים מיד, חם, עם חמאה וזילוף של דבש, רוטב שוקולד, סירופ מייפל או כל תוספת אהובה אחרת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר