מה אוכלים היום?

מתכון לפרגיות צלויות בפפריקה ודבש עם קראסט חריף-מתקתק ממכר

את המנה הזו אפשר להכין במנגל פחמים, גריל גז, פלנצ'ה או בתנור - תלוי כמה זמן ורצון להשקיע יש לכם. הקראסט המדהים שעוטף את הפרגיות יהפוך אותן למתכון קבוע במטבח שלכם. מגישים לצד תפוחי אדמה בתנור (מתכונים, אוכל)

פרגיות צלויות בפפריקה ודבש (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפות פפריקה חריפה
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף מיץ לימון
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 30 גרם תחליף חמאה פרווה איכותי או 2 כפות שמן זית
  • 8 פרגיות עם עצם (במשקל כולל של 1.5 ק"ג)
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הפפריקות, הדבש, מיץ הלימון, השום ותחליף החמאה או שמן זית, עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל שחור ואז מעסים אותן בידיים בתערובת התבלינים מכל הצדדים. משרים במשך 30 דקות בקערה.

3. להכנה בתנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות, מסדרים את הפרגיות בתבנית, ממקמים אותה במרכז התנור ואופים במשך 50 דקות או עד שהפרגיות מוכנות.

להכנה במנגל פחמים או בגריל חשמלי: מניחים במנגל פחמים - אך משאירים 1/3 אחד מהמנגל ללא פחמים או דואגים שמחצית מהגריל החשמלי לא יהיה חם. מניחים את הפרגיות על הצד הפחות חם של המנגל או הגריל, מכסים וצולים במשך 10-15 דקות מכל צד.

להכנה על פלנצ'ה: מחממים היטב את הפלנצ'ה וצולים את הפרגיות משני הצדדים עד שהן מבושלות ומקבלות קראסט פריך ושחום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר