בוקר טוב

מתכון למאפינס אוכמניות רכים, לחים ומתוקים - בדיוק במידה הנכונה

יש דרך כיפית יותר לפתוח את היום מריח מדהים של מאפינס טריים שרק יצאו מהתנור? מתכון למאפינס אוכמניות רכים, לחים ומתוקים - בדיוק במידה הנכונה, שפשוט מתחננים לכוס קפה לוהט בצד (מתכונים, אוכל)

מאפינס אוכמניות רכים ומתוקים (צילום: Nothing aholic on Unsplash)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים, טרופות היטב
  • 3/4 כוס חלב
  • 1/3 כוס חמאה מומסת
  • 1 כוס אוכמניות טריות או קפואות (ולא מופשרות)
  • 3 כפות קמח
  • מעט חמאה לשימון שקעי התבנית

אופן ההכנה:

1. משמנים קלות עם חמאה תבנית עם 12 שקעים או 12 תבניות מאפינס אישיות.

2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסוכר.

3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצים, החלב והחמאה המומסת ואז יוצקים את התערובת לקערה עם החומרים היבשים. מערבבים קלות, רק לאיחוד של הבלילה. אל תנסו להגיע למרקם חלק וללא גושים, כי אז המאפינס יצאו קשים ומתפוררים.

4. בקערה בינונית, מערבבים את האוכמניות עם 3 כפות קמח עד שהן מצופות היטב ואז מוסיפים אותן לבלילה. מערבבים קלות.

5. מחלקים את הבלילה בין שקעי התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהמאפינס מקבלים גוון זהוב-שחום יפה וניתן לשלוף אותם בקלות מהתבנית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר