חלות לשבת במרקם מדהים - רכות מבפנים ופריכות מבחוץ
חלות לשבת במרקם מדהים - רכות מבפנים ופריכות מבחוץ (צילום: מלי יהודיוף)
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 ק"ג קמח לבן, מנופה
  • 5 כפות סוכר
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות מלח שטוחות
  • 8 כוסות מים חמימים
  • לציפוי:
  • 3 כוסות שומשום - אפשר לערבב שומשום מלא או שחור, קצח, פרג
  • 2 כוסות מים קרים
  • 1 כף סילאן
  • שמן זית - רצוי בתוך שפריצר

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה ללישה ידנית, מניחים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי לישה ואז את הטחינה הגולמית והמלח. לשים יחד במשך 8 דקות, מוסיפים את השמן ולשים 2 דקות נוספות. צריך להתקבל בצק רך ומעט דביק. אם הבצק קשה מדי, מוסיפים עוד קצת מים חמימים.

2. מכסים את קערת הבצק בשקית ניילון ומעל עם מגבת מטבח. מניחים להתפחה במקום חמים במשך 40 דקות.

3. לשים את הבצק במשך 3 דקות ומתפיחים שוב למשך 30 דקות.

4. בשלב זה עושים הפרשת חלה ותרומה לצדקה ומתפללים על כל המצטרך.

5. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 130 גרם כל אחת. מגלגלים כל חתיכה לכדור ואז מרדדים אותה למלבן ארוך ומגלגלים לרולדה מהצד הארוך של המלבן.

6. קולעים חלות מ-5 או 4 רצועות בצק ומהדקים את הקצוות.

7. בצלחת גדולה, מערבבים את המים הקרים עם הסילאן ובמגש גדול מפזרים את השומשום. טובלים כל חלה במים עם הסילאן ואז בשומשום - מכל הצדדים. מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים במשך 30 דקות.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במצב טורבו במשך 30-40 דקות (תלוי בתנור) עד שהחלות משחימות היטב. מוציאים את החלות מהתנור ומשפריצים עליהן מיד בנדיבות שמן זית. מניחים בצד לצינון מלא.

  (צילום: מלי יהודיוף)
חלה קלועה מ-5 רצועות (צילום: מלי יהודיוף)
חלה קלועה מ-5 רצועות (צילום: מלי יהודיוף)