לכבוד שבת

מתכון לדג דניס שלם אפוי ברוטב לימון ועשבי תיבול

מלי יהודיוף עם מנה יפהפייה, צבעונית והכי פשוטה להכנה שיש כפתיחה לשולחן השבת: דג דניס שלם אפוי ברוטב לימוני עם פטרוזיליה ושום. פחות מתחברים למראה של דג שלם? אפשר לעבוד גם עם דג מפולט (מתכונים לשבת, אוכל)

דג דניס שלם אפוי ברוטב לימון ועשבי תיבול (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 דגי דניס שלמים או מפולטים, ללא עצם
  • 1/2 לימון סחוט היטב
  • 1 כפית מלח
לרוטב:
  • 1 לימון, סחוט היטב
  • 4 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שמן זית
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 פלפל חריף קלוי (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. מניחים את הדגים בקערה גדולה, מוסיפים מיץ מחצי לימון סחוט היטב וכפית מלח. משרים במשך 20-30 דקות, שוטפים היטב ומייבשים בטפיחות עדינות עם נייר סופג.

2. מסדרים את הדגים בתבנית ובקערה גדולה מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב. מברישים את הדגים ברוטב משני הצדדים ואת הרוטב שנותר, יוצקים מעל. בשלב זה אפשר להוסיף לתבנית פלפל חריף קלוי.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר