לא ראינו את זה מגיע

מתכון לתפוחי אדמה בתנור עם תוספת חמצמצה מנצחת

אנחנו עומדים לגלות לכם סוד שלוקח את הקלאסיקה האגדית הזו - של תפוחי אדמה בתנור - למחוזות חדשים, ותזכרו איפה קראתם את זה בפעם הראשונה: מתכון לתפוחי אדמה בתנור שנאפים עם חומץ. לא תאמינו כמה השילוב הזה מוצלח (מתכונים, אוכל)

תפוחי אדמה בתנור עם תוספת חמצמצה (צילום: Shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סיידר תפוחים (לטעם עדין) או חומץ יין לבן (לטעם חזק יותר)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות או פלחים בגודל שווה

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה, מערבבים במרץ את שמן הזית 1 כף חומץ או סיידר תפוחים, מלח ופלפל שחור.

2. מפזרים את קוביות תפוחי האדמה בתבנית גדולה, יוצקים עליהם את תערובת השמן והחומץ, מערבבים היטב ומסדרים שוב את תפוחי האדמה בשכבה אחת.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות. במהלך האפייה, מערבבים 2-3 פעמים את תפוחי האדמה כדי להבטיח פיזור אחיד של חום התנור.

4. מיד לאחר שמוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, יוצקים עליהם את החומץ או סיידר התפוחים הנותר (או מעט יותר, אם אתם חובבי חמוץ), מערבבים, מתבלים בעוד מלח, אם רוצים ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר