לא ראינו את זה מגיע

הסוד שהופך תפוחי אדמה בתנור למנצחים

אנחנו עומדים לגלות לכם סוד שלוקח את הקלאסיקה האגדית הזו - של תפוחי אדמה בתנור - למחוזות חדשים, ותזכרו איפה קראתם את זה בפעם הראשונה: מתכון לתפוחי אדמה בתנור שנאפים עם חומץ. לא תאמינו כמה השילוב הזה מוצלח (מתכונים, אוכל)

תפוחי אדמה בתנור עם תוספת חמצמצה (צילום: Shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סיידר תפוחים (לטעם עדין) או חומץ יין לבן (לטעם חזק יותר)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות או פלחים בגודל שווה

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה, מערבבים במרץ את שמן הזית 1 כף חומץ או סיידר תפוחים, מלח ופלפל שחור.

2. מפזרים את קוביות תפוחי האדמה בתבנית גדולה, יוצקים עליהם את תערובת השמן והחומץ, מערבבים היטב ומסדרים שוב את תפוחי האדמה בשכבה אחת.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות. במהלך האפייה, מערבבים 2-3 פעמים את תפוחי האדמה כדי להבטיח פיזור אחיד של חום התנור.

4. מיד לאחר שמוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, יוצקים עליהם את החומץ או סיידר התפוחים הנותר (או מעט יותר, אם אתם חובבי חמוץ), מערבבים, מתבלים בעוד מלח, אם רוצים ומגישים מיד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
האם אפשר עם חומץ תפוחי עץ?
האם אפשר עם חומץ תפוחים
4
נשמע זווועה.... מה הקשר בין חומץ לתפו"א??
בניברקית
רואים שאת בניברקית איזה תגובה ???????????????????
מישהוא
3
האם אפשר עם חומץ תפוחים ?
ללא שם
2
זו דווקא צורת בישול והגשה ידועה באנבליה.בכל פאבים מגישים צ'יפס עבה עם חומץ. וזה אכן טעים מאוד
ללא שם
1
גם אני חשבתי על חומץ תפוחים, עדיף על חומץ רגיל. והוא גם בריא יותר
קלייר

עוד בתוספות וירקות: