סופגנסון: סופגניית קרואסון במילוי שוקולד
סופגנסון: סופגניית קרואסון במילוי שוקולד (צילום: אוראל בראל)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות חלב פושר
  • למילוי: ממרח שוקולד או כל ממרח אהוב אחר
  • שמן לטיגון עמוק
  • לציפוי: סוכר

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערת מיקסר, מערבבים את השמרים, הסוכר והחלב ונותנים לתערובת לשבת במשך 10 דקות עד שעולה קצף.

2. מוסיפים את הקמח, החמאה והביצה ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה.

3. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

4. מכסים את הבצק שבקערה ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5. על נייר אפייה, מרדדים את הבצק למלבן ארוך. חותכים את מלבן הבצק למשולשים, מניחים ממרח שוקולד בקצה הרחב של כל משולש ומגלגלים.

6. מניחים כל קרואסון בצק על מלבן נייר אפייה וממתינים 15 דקות.

7. בסיר רחב, מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 170 מעלות. מטגנים את הסופגסונים בקבוצות עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום יפה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג, מגלגלים בסוכר ומגישים מיד, חם.

אופן ההכנה - בתמונות:

מעבדים את הרכיבים לבצק חלק וגמיש (צילום: אוראל בראל)
מעבדים את הרכיבים לבצק חלק וגמיש (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מתפיחים את הבצק במשך שעה (צילום: אוראל בראל)
מתפיחים את הבצק במשך שעה (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מרדדים את הבצק למלבן, חותכים למשולשים ומניחים מהמילוי בקצה (צילום: אוראל בראל)
מרדדים את הבצק למלבן, חותכים למשולשים ומניחים מהמילוי בקצה (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מגלגלים כל משולש לסופגנסון ומניחים על נייר אפייה נפרד (צילום: אוראל בראל)
מגלגלים כל משולש לסופגנסון ומניחים על נייר אפייה נפרד (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מטגנים בקבוצות בשמן שמחומם ל-170 מעלות (צילום: אוראל בראל)
מטגנים בקבוצות בשמן שמחומם ל-170 מעלות (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
כשהסופגסונים זהובים-שחומים, מוציאים לנייר סופג (צילום: אוראל בראל)
כשהסופגסונים זהובים-שחומים, מוציאים לנייר סופג (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
 מגלגלים את הסופגסונים בסוכר ומגישים מיד, חם (צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!