מיוחד

מתכון לסלט הדרים עם ויניגרט הדרים ובצל סגול כבוש

כשבא לכם להתפנק עם ארוחת ביניים שוברת שגרה או לגרום לאורחים לחשוב שאתם שפים הו כה מדהימים - זה הסלט: מתכון לסלט על בסיס כל פרי הדר שאתם אוהבים עם עלים ירוקים ואבוקדו, כשהכוכב האמיתי כאן זה רוטב הוויניגרט ותוספת הבצל הכבוש (מתכונים, אוכל)

סלט הדרים עם ויניגרט הדרים ובצל סגול כבוש (צילום: The Fry Family Food Co. on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • תערובת מיקרו עלים
  • חופן נבטים
  • 2 אבוקדו בשלים, פרוסים
  • 3 קלמנטינות רכות (או כל פרי הדר אהוב אחר), מקולפות ומחולקות לפלחים
  • 2 כפות גרגירי רימון

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות מיץ קלמנטינות / תפוזים
  • 1 כף מיץ ליים / לימון
  • גרידת קליפה מליים אחד או לימון קטן
  • 1 כף עירית קצוצה דק
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 1 כף סוכר קוקוס או סירופ מייפל
  • מלח ופלפל שחור

לבצל הסגול הכבוש:

  • 1/2 כוס חומץ תפוחים
  • 1 כוס מים
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 6 גרגירי פלפל שחור שלמים
  • 2 עלי דפנה
  • 1 בצל סגול גדול, פרוס דק

אופן ההכנה:

מתחילים בכבישת הבצל הסגול:
1. בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים חומץ תפוחים, מים, סוכר, מלח, גרגירי פלפל שחור ועלי דפנה תוך ערבוב עדין, עד שהסוכר נמס. כשהסוכר נמס, מכבים את האש ויוצקים את התערובת על הבצל הסגול. מניחים בצד למשך שעה לפחות ורצוי אף יותר.

הכנת הוויניגרט:
2. במעבד מזון, מניחים את כל רכיבי הרוטב, מלבד מלח ופלפל שחור, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

את הסלט מרכיבים לכל סועד בצלחת נפרדת:
3. מניחים מצע של מיקרו עלים ב-4 צלחות שטוחות, מסדרים מעל פרוסות אבוקדו ופלחי קלמנטינה, מקשטים בבצל הכבוש, נבטים וגרגירי רימון, יוצקים מעל מרוטב הוויניגרט ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר