התוספת שתופסת

מתכון להאש בראונס: לביבות תפוחי אדמה עם טוויסט מקפיץ

האש בראונס הם בעצם שם נרדף לתפודים קצוצים (על פי רוב) ומטוגנים, שמקורם במטבח הבריטי או האמריקאי. בצפון אמריקה הם מוגשים לצד המבורגר, או כחלק מארוחת בוקר. בחלקים מסוימיים של בריטניה האש בראונס הם בעצם שאריות של פירה מטוגנות. ובקיצור, גרסה מעט שונה לקוגל או לטקעס, עם מרכיב חדש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
האש בראונס: לביבות תפוחי אדמה עם טוויסט מקפיץ (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, מגוררים
  • 1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 1 ביצה
  • 1 כוס שמן לטיגון, או לפי הצורך
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. שוטפים את תפוחי האדמה המגוררים עד שהמים נהפכים לצלולים ואז מסננים ומייבשים אותם היטב. מניחים בקערה ומערבבים פנימה את הבצל, הקמח והביצה, עד לקבלת בלילה אחידה.

2. מחממים כ-1/2 סנטימטר שמן במחבת גדולה וכבדה, על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן לוהט, מניחים את תפוחי אדמה בתוך המחבת בשכבה אחידה, בעובי של כ-1.25 סנטימטרים. מכסים את כל תחתית המחשת, או יוצרים ערימות נפרדות כמו פנקייקים. מבשלים עד להשחמה יפה בתחתית ואז הופכים ומשחימים בצד השני. התהליך אמור לקחת לפחות 5 דקות, לכל צד. אם מבשלים את תפוחי האדמה בחתיכה אחת גדולה, ניתן לחתוך אותה לרבעים, להיפוך קל יותר.

3. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג. מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר