מתוק ומפנק

קיורטוש: גליל שמרים פריך שממלאים במה שרוצים

להכין קיורטוש נשמע לכם מסובך? אז הסרטון המעולה הזה בדיוק בשבילכם. רק תעקבו אחר ההוראות ואתם מסודרים: אוראל בראל עם מדריך וידאו להכנת קיורטוש - מאפה שמרים הונגרי שצורתו הגלילית מעניקה לו מרקם ייחודי, רך ומתפצפץ בו זמנית (מתכונים, אוכל)

קיורטוש הונגרי (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק:

  • 500 גרם קמח מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאה רכה
  • ממרח שוקולד אגוזים (לא חובה, אך מומלץ מאוד)

לציפוי:

  • 30 גרם מחמאה מומסת
  • סוכר / סוכר + קינמון / קוקוס / שבבי שקדים / שבבי אגוזים

קצפת למילוי - לא חובה:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

מתכון ל-5 גלילי קיורטוש

צפו באופן ההכנה:

בואו נתחיל:

1. בקערת מיקסר, מערבבים את המים, הסוכר והשמרים וממתינים 10 דקות עד שהשמרים יפתחו ויעלו קצף.

2. מוסיפים את הקמח, החלב, הביצה והחמאה ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים עד שהבצק מתאחד ונאסף סביב וו הלישה.

3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן גדול ומורחים בנדיבות ממרח שוקולד אגוזים על חצי אחד של המלבן (חצי לאורך ולא לרוחב).

לא מתחברים לממרח השוקולד? אפשר לוותר עליו ופשוט לקפל את הבצק לאורך ולהמשיך לסעיף הבא.

5. מקפלים את חצי הבצק הריק על החצי עם ממרח השוקולד ועם גלגלת או סכין חדה, חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ברוחב 1.5 ס"מ.

6. עוטפים גלילי קרטון ארוכים (שנשארו מגליל נייר סופג) בנייר אפייה - ואם יש לכם ערכת קיורטוש, בכלל מצוין. מלפפים בעדינות כל רצועת בצק סביב כל גליל לספירלה מהודקת וקושרים את הקצוות. הבצק צריך להיות תפוס היטב בגליל.

7. מברישים כל גליל במחמאה מומסת ואז מגלגלים אותו לציפוי בסוכר / תערובת סוכר וקינמון / שבבי שקדים / שבבי אגוזים - או מיקס של הכל, לבחירתכם. רק וודאו שהציפוי נצמד היטב לבצק.

8. מסדרים את גלילי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.

איך אוכלים את הקיורטוש? ככה, כמו שהוא! חם וטרי מהתנור.

ואם אני רוצה אותו מושחת יותר? מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה, ממלאים את המאפה החם ואפשר לזלף מעל שוקולד / נוגט / ריבת חלב ולפזר אגוזים קצוצים או כל תוספת אהובה אחרת (רק אל תשכחו לספר לכולנו בתגובות איך אכלתם את הקיורטוש שלכם!).

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (88%)

לא (12%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

16
יאמי ניראה טוב איזה כייף לראות את המתוכנים האלה
יח
תודה רבה משתדל תמיד להביא לכם דברים חדשים ומגוונים
אוראל בראל
15
נראה מצויין
אוראל
תודה רבה
אוראל בראל
14
סליחה, אבל זה ממש לא זה...אולי משהו בסגנון, אבל אי אפשר לקרוא לזה קיורטוש
ללא שם
13
וואי מחזיר אותי לטיול בבודפשט !! איזה מגרה.....
ייי
תודה 🙏🏻
אוראל בראל
קשור לרוני בראל?
ררר
12
אין על האוכל ההונגרי תמיד מושלם
חנוש
תודה 🙏🏻
אוראל בראל
11
אפשר לעשות את זה גם פרווה? אם כן איך? תודה רבה
ללא שם
בוודאי אפשר להחליף את החלב במים ואת החמאה במחמאה או כל תחליף לחמאה ולמרוח ממרח פרווה
אוראל בראל
10
תודה לך שאת קוראת את התגובות ומגיבה!!!!
אפרתוש
9
שלום בבצק של קיריטוש אפשר לשים במקום החלב , מיץ תפוזים ?
ללא שם
בהחלט כן
אוראל בראל
8
וואו!! ככה נראה וככה מכינים קיורטוש אמיתי גם טעים וגם יפה. תודה!!
איילת
תודה רבה
אוראל בראל
7
נראה הורס דיאטה ברמות קשות 😂 חייבת לנסות כקינוח לשבת הקרובה! 💕
אשרת
חח לגמרי … אחד הטעימים
אוראל בראל
6
תודה על מתכונים מעניינים וטובים! רק הארה קטנה אם אפשר לשים לב לדיוק של הדברים והניגוד בין המתכון הכתוב לסרטון. לא כתוב מלח במתכון ולחילופין בסרטון רואים את החלב בהתחלה ובכתוב זה רק בהמשך... חבל זה גורם לאי הצלחה וזה מבאס. תודה.
ללא שם
תודה רב אשים לב בפעם הבאה
אוראל בראל
5
אפשר להקפיא ובהמשך לחמם בתנור?
ללא שם
אפשר להקפיא אבל לפני שמכניסים לתנור חשוב שהבצק יהיה מופשר לגמרי
אוראל בראל
4
וואוו כמו במחנה יהודה מהמםםם
אפרתוש
תודה רבה
אוראל בראל
3
היי אשמח לדעת האם זה בסדר להכניס לתנור גליל נייר בשביל הקריוטוש?
ללא שם
כן גליל נייר סופג עטוף בנייר אפיה
אוראל בראל
2
עטפתי על שימורי פטריות מלופף בנייר כסף ועליו נייר אפיה - יצא מעולה, אפיה גם מבפנים בגלל המתכת שמתחממת :) יאמי!!!
טיפ
רעיון מעולה כל הכבוד
אוראל בראל
1
תודה יצא מעולה
קונדיטו

אולי גם יעניין אותך:

עוד בלחמים ומאפים: