אגז בנדיקט - ביצים עלומות עם רוטב הולנדז
אגז בנדיקט - ביצים עלומות עם רוטב הולנדז (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(3 מנות):

  • לרוטב הולנדז:
  • 170 גרם חמאה
  • 3 חלמונים מביצים גדולות
  • 1/2 1 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לביצים:
  • 1 כף חומץ לבן
  • מלח גס
  • 8 ביצים גדולות
  • להגשה:
  • 4 מאפי בריוש קטנים / פרוסות חלה או לחם

אופן ההכנה:

אאא

מתחילים בהכנת רוטב ההולנדז:
1. בסיר קטן על אש בינונית, ממיסים את החמאה במשך 3-4 דקות ומסירים מהאש.

2. בבלנדר, מעבדים יחד את החלמונים עם 2 כפיות מים במהירות איטית כל הניתן ותוך כדי מוזגים פנימה את החמאה המומסת, עד שהכל משולב. מוסיפים את מיץ הלימון והפפריקה, מתבלים במלח ופלפל, ממעבדים לאט עוד דקה ויוצקים את הרוטב המוכן לקערה קטנה. מניחים ניילון נצמד על הרוטב עצמו, כדי שלא ייווצר קרום מעל ומניחים בצד.

עוברים להכנת הביצים העלומות:
3. ממלאים סיר בינוני במים בגובה 7-8 ס"מ. מוסיפים את החומץ, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. כשהמים מתחילים להעלות בועות, מערבבים אותם בעזרת כף עם כיוון השעון. תוך כדי שהמים מסתחררים, שוברים בעדינות ביצה למרכז הסיר. נותנים למים להסתחרר סביב הביצה, עד שהחלבון מתייצב ועוטף את החלמון. ממשיכים לערבב את המים בכיוון השעון ומוסיפים את שאר הביצים (שלקו עד 4 ביצים בכל פעם). לאחר 4 דקות של שליקה, מרימים את הביצה בעזרת כף מחוררת ובודקים אם החלק הלבן מספיק יציב. אם לא, מחזירים לדקה נוספת. מוציאים מהסיר בעדינות לצלחת מרופדת בנייר סופג.

לבסוף, מרכיבים את המנה:
4. חוצים לשניים את המאפים וקולים בטוסטר עד שהם פריכים מבחוץ.

5. לכל סועד, מסדרים שני חצאי מאפה קלוי על צלחת, על כל חצי מניחים ביצה שלוקה ואז יוצקים מעל את הרוטב. ניתן להוסיף פרוסות סלמון מעושן, אבוקדו, שמנת ועירית קצוצה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים מיד.

הכנתם. ספרו לנו איך יצא!