בוקר טוב

מתכון לפנקייק יוגורט סופר אוורירי - מתוק או מלוח

היוגורט תורם רבות לבלילה ולפנקייקים יש מרקם אוורירי במיוחד. אפשר להכין אותם מתוקים או מלוחים באמצעות הוספה או הפחתה של סוכר ומלח ובחירה ביוגורט מתוק או חמצמץ יותר (מתכונים, אוכל)

פנקייק יוגורט אוורירי (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס יוגורט
  • 1 ביצה
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 3 כפות שמן צמחי
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

הטעם של הפנקייקים מתקתק. לפנקייק מתוק יותר, מפחיתים מלח. לפנקייק מלוח, מפחיתים מהסוכר ומוסיפים עוד קצת מלח.

1. בקערה גדולה, טורפים קלות את הביצה עם הסוכר. מוסיפים את היוגורט, השמן ומלח וטורפים לאיחוד.

2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים היטב לבלילה אחידה ונותנים לה לנוח בצד במשך 20 דקות.

3. מחממים על אש בינונית-נמוכה מחבת כבדה או מחבת פנקייק ומרססים בספריי שמן או משמנים אותה עם מעט חמאה.

4. לכל פנקייק, יוצקים 1/4 כוס מהבלילה, מטגנים עד שעולות בועות בחלק העליון של הפנקייק, הופכים ומטגנים עוד דקה.

עורמים את הפנקייקים בצלחת ומגישים מיד עם תוספות שאוהבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר