פנקייק שוקולד
פנקייק שוקולד (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 100 גרם קמח מנופה
  • 2-3 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 250 מ"ל חלב
  • 1 כף שמן צמחי
  • 60 מ"ל בירה כהה

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה, מערבבים את כל הרכיבים היבשים.

2. בקערה נפרדת, טורפים קלות את הביצים, מוסיפים את החלב והשמן ומערבבים לאיחוד. לבסוף מוסיפים גם את הבירה ומערבבים.

3. מוסיפים בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת היבשה - מוסיפים בתחילה רק 1/4 כוס, מערבבים במרץ ואז מוסיפים את שאר התערובת הנוזלית ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

4. מברישים קלות בשמן מחבת עם ציפוי לא דביק ומחממים אותה על אש בינונית. לכל פנקייק יוצקים 1/2 כוס מהבלילה, כשעולות בועות, הופכים את הפנקייק בעדינות בעזרת מרית ומטגנים מהצד השני. מוציאים את הפנקייק המוכן לצלחת, נותנים לו להצטנן קלות ובינתיים מטגנים את הפנקייק הבא.

איך מגישים? מורחים שמנת חמוצה / קצפת על הפנקייק שבצלחת ומקפלים לחצי ואז שוב לחצי. חוזרים על הפעולה עם הפנקייקים הבאים ומגישים עם פירות טריים, סירופ שוקולד או מייפל ותוספות אהובות אחרות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!