מה נאכל היום?

מתכון למרק עגבניות וגבינת פטה אפויה טעים בטירוף

מרק הפטה האפויה הזה הוא בדיוק כמו שנשמע: גרסה עשירה וקרמית למרק עגבניות קלאסי. כן, הוא דורש קצת יותר מאמץ בהכנתו (אין מקום לדאגה ולחץ. שעה עבודה בסך הכל) אבל אתם יודעים, בשביל תוצאות טובות שווה להשקיע (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 950 גרם עגבניות שרי
  • 230 גרם גבינת פטה ועוד קצת - לקישוט
  • 1/4 כוס + 1 כף שמן זית כתית מעולה, מחולקות
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • צ'ילי גרוס, לפי הטעם
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות, משימורים
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 1 כף טימין
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי, קצוץ גס ועוד קצת - לקישוט
  • 3/4 כוס פסטה קצרה - לבחירתכם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את עגבניות השרי בתבנית. יוצקים למעלה את 1/4 כוס שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל. מקפיצים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מניחים את הפטה במרכז התבנית, כשהיא מוקפת בעגבניות השרי, הופכים כמה פעמים כדי לצפות בשמן הזית ומתבלים.

3. אופים עד שעגבניות השרי 'מתפוצצות' והפטה נמסה, 35-40 דקות.

4. בינתיים, מחממים את כף שמן הזית הנותרת בסיר גדול, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך ושקוף, כ-5 דקות. מתבלים במלח, בפלפל ובצ'ילי הגרוס. מוסיפים את השום, העגבניות המשומרות, ציר הירקות והטימין ומבשלים בעדינות, על אש נמוכה, עד שהעגבניות בתנור מסיימות את צלייתן.

5. כשהעגבניות והפטה מוכנות, מעבירים את התערובת לסיר המבעבע. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ומוסיפים את הבזיליקום. מביאים את המרק לרתיחה ומוסיפים את הפסטה. מבשלים עד שהיא מבושלת לחלוטין, 7-8 דקות. מגישים עם עוד פטה מפוררת, בזיליקום ופלפל שחור.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר