כולם מפחדים מנשים

מי שהכי מפחד מהכוח הנשי הן הנשים בעצמן, את יכולה לרוץ לכנסת, את גם יכולה לעשות עשרה ילדים ואז לרוץ לכנסת, אבל את גם יכולה להשכיל להבין שבת מלך לא צריכה לרוץ להשיג שום דבר בחוץ

כולם מפחדים מנשים. וזה בסדר. איש בדורנו לא הגה מחדש את זה הפחד והוא עתיק יומין והוא נטמע בעומק התודעה האנושית עוד אז בימי בראשית מאיזו סיבה פסיכו –אלוקית נעלמה. אז כשנשתבשה מערכת היחסים הגברית-נשית בעקבות מעלליהם של אדם, חוה, נחש, הטריו הגורלי וחטא נפל בעולם.

חטא הוא לשון החטאה, כלומר פספוס. מישהו החטיא למלא את ייעודו, מישהו חרג מתפקידו, מישהו שינה ממה שאמור היה לעשות.

והנה חוה. אם כל חי, אמנם לא לבדה נענשה וכל גיבורי העלילה הבראשיתית נמצאו אשמים מתוך סבך הדיאלוגים ביניהם לבין עצמם ובינם לבין האלוקים, אך אין ספק כי חוה היא זאת שאכלה והאכילה ונמצאת גם אוכלת, מסתמא, את עצמה עד היום.

ועל מה בעצם חוה נענשה? מה בדיוק היא עשתה שחרג ממה שצוותה לעשות? איך היא החטיאה את המטרה שלה? היא הוסיפה על הציווי (פרש"י בראשית ג, ג).

מעבר לאכילה עצמה מן הפרי, חוה הוסיפה מדעתה בחילופי הדברים בינה לבין הנחש ואמרה, כי האלוקים הורה לא לגעת בפרי העץ פן ימותו. מה שלא נכלל בציווי האלוקי המקורי, שהורה לא לאכול מן העץ בלבד, פן ימותו. וזה מה שהפיל אותה, הנחש תפס אותה במילתה ודחף אותה כנגד העץ והנה היא לא מתה וכך שוכנעה לנגוס בפרי.

ובהתאם לחופש הביטוי המופרז בו נקטה חוה, כך גם נענשה, על אפשרותה להתבטא. "אין לך מצח לתובעו בפה" מפרש רש"י על פסוקי הענישה של חוה תחת המלים "והוא ימשול בך"(שם טז) כנראה שקב"ה מעוניין שחוה תהיה רגע בשקט.

והרי שהתורה היא נצחית וחדש תחת השמש אין וחזר הגלגל וגלגל אותנו כאן לאותה הסיטואציה ממש, רק בלבוש חדש והפעם שיח בדבר השאלה האם נשים חרדיות בכנסת כן אן לא? והפמיניזם הליברלי המחלחל.

ובכן, התשובה, תרתי משמע, היא כזאת, חילונים כמו גם חילוניות מפרים דרך קבע ובמוצהר את הציווי האלוקי, חרדים ונשים חרדיות בפרט מקבלים על עצמם את הצו האלוקי כעול, בהגדרה, יתרה מכך, עול מצוות בעיני האיש או האישה החרדים אינו כעול כלל, כי אם שמחה שבמצווה, מתוך ההבנה שדין אלוקי אינו דין כפשוטו, כי אם חסד וכל מה שעושה השם לטובתם הגבוהה הוא עושה.

וכך גם לגבי חוה, מייצגת כלל הנשיות האנושית, שדינה נחרץ שתיקה ושדינה אינו דין כלל כי אם חסד אשר לטובתה ולטובת כלל הנשיות והנשים הוא ניתן, חסד כה גדול המזכה אותה בהזדמנות לעוצמה שקטה ורכה שאינה באה מתוך כוחנות או חיצוניות והחצנה, אלא מתוך הפנימי והצנוע דווקא, כמו שכתוב וידוע "כל כבודה בת מלך פנימה"(תהלים מה יד)

אך מה היא המשמעות העמוקה של "כל כבודה בת מלך פנימה", עומק מחשבתנו מחייב אותנו להבין כי לא רק באורך השרוול מדובר, אז מה כן. הפסוק כלל אינו מרמז, כי אם פורש באופן גלוי את סוד העוצמה הנשית. "פנימה", אומר הפסוק, "פנימה".

יכולת ההכלה, יכולת החיבור הפנים נפשית, ההזדהות הרגשית, הפרשנות והראיה לעומק הפרטים ומשמעותם, כמו גם והחשובה מכולן, היכולת להניע אנשים וסיטואציות מבלי לזוז מהמקום, אלא רק במילה, רק ברמיזה, מתוך רגישות ודקות אבחנה, הן איכויות נשיות מובהקות, הן חכמת הנשים והן הן העוצמה הנשית בשיא תוקפה, אך מילת המפתח נותרת "פנימה.

וזה מפחיד.

בטח שזה מפחיד ונדמה שמי שהכי מפחד מהכוח הנשי הן הנשים בעצמן, כי הכוח הזה, הכבוד הזה והמלוכה הזאת שתלויים בהשארות בפנים, כרוכים בויתור. ויתור על התובענות, "אין לך מצח לתובעו בפה" כאמור. ויתור על היציאה האגרסיבית הגברית החוצה, ויתור על כוחנות על קולניות, ויתור על להיות מקדימה.

את יכולה לרוץ לכנסת. את גם יכולה לעשות עשרה ילדים ואז לרוץ לכנסת. אבל את גם יכולה להשכיל להבין שבת מלך לא צריכה לרוץ להשיג שום דבר בחוץ. בת מלך לא צריכה להוכיח את המלוכה שלה בזה שהיא תהיה מקדימה. היא לא צריכה להתאמץ כל כך, לא צריכה לרדוף, בת מלך באים אליה. בת מלך, כגפן פורייה בירכתי הבית לא צריכה להשתולל, להכין רשימת מועמדות בפוטנציה, להחתים עצומות ולעשות רעש. השתיקה שלה לבדה, רועמת.

]]>

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
יהדות זה לשמוע לתורה ולהלכה כאן בכתבה זו לא תורה ולא הלכה - חבל על זה נאמר "מים אין בו נחשים ועקרבים יש בו"
אח
12
ובכלל הרי זה כפירה! אנו עושות ילדים? הקב"ה לא בעסק בכלל! אנחנו עושות אותן? מה זה אתר דתי או ?..........
פייגי
11
צורת הכיתוב ממש מבישה!!
ברכי
10
את מבינה שחטא הדעת מתקיים בגן עדן? כן. (ברור) את מבינה שבגן עדן אין גברים ונשים במובן הפיזי כפי שאנו מכירים בעולם הזה? כן. (הרי גן עדן זה לנשמות נכון? מצטער אם הרסתי למישהו את האשלייה שמדובר בגן עם עצים יפים.. זה הרבה יותר עמוק מזה) את מבינה אם כך שעלייך להבין מחדש את כל הנושא הזה? אני מקווה בשבילך.
אריאל
9
מה שטוב לך לא טוב למשהיא אחרת. כולנו שונות וכל אחד הצרכים שלו. ושנית ברור שהרבנים לא יתמכו בהם לא כי זה אסור אלה כי יש להם אינטרס : "הם מאבדים קולות" . ומספיק לחשוב שהעם טיפש, פה אין שום דעת תורה יש אינטרס בחירות!!
חנה
8
שבת לג'. – נשים צריכות לצאת לעבוד, אחרת הן "פרות הבשן העושקות דלים". מכאן שמצוה להן לצאת. האשה נפסלה לעדות כדי להגן עליה, כיוון שבאותה תקופה היא הייתה שפחה של הבעל. היהדות לאט לאט הביאה את השיוויון לעולם כולו וכך גם לנשים. אני מתכוונת ליהדות אמיתית לא לכתות שהשתלטו על היהדות! במעמד הר סיני התורה נית
מרים
7
איזו לשון בוטה בכתבה שמדברת על צניעות. גברת כנען אשמח אם תעלי את הרמה לאפס ותשני את הלשון ל"ללדת עשרה ילדים".
מיכל
6
המאמר טיפשי וסותר את עצמו. צר לי מאד אבל- נשים וגברים חרדיים מקיימים את הציווי האלוקי??? מעניין מאד. ומה אם הציווי האלוקי לגבר "בזיעת אפיך תאכל לחם"???? את זה מקיימים אצל החרדים? אה לא ... מה פתאום האישה בזיעת אפיה אוכלת לחם ומאכילה את בני משפחתה וגם את הגבר. והיא גם יולדת מאד בצער. ומה עם הגבר? הו
תחזרי למקורות
5
לעשות עשרה ילדים? כ"כ לא מכובד.
הילה
4
אמר לה (מדרש רבא). הטענה אליה הייתה מדוע קבלה את מה שהאדם אמר ולא בדקה, הרי זה תפקידה לפקח עליו, "עזר כנגדו"! זה מה שרש"י מתכוון. (ה' דיבר עם האדם...). איך עובדים עליכם הנשים!!!
משה
3
ולא לכתוב לעשות זה צורם מאוד למה מי עושה...
מלי
2
יש בלבול מה באמת הוא הציווי האלוהי!!! האם יתכן שהגברים בפחדם מפני העוצמה הנשית דאגו משך שנים רבות לפרש את"כבודה של בת מלך פנימה" עד לכדי העלמה, השתקה והשקפתה של האישה. כתבה מצוינת !!!!
דורית
1
כתבה מדויקת ומלמדת! מצליחה לבטא את דרך החשיבה של האישה העצמאית והעוצמתית האמיתית בפנימיותה ולא בחיצוניות. ישר כח!
שני

עוד באקטואליה:

ש

"ערבים זה לזה"

בטקס מכובד הוכרזו עשר הזוכות בתחרות מאמרי ההגות של מפעל הפיס בנושא ערבות הדדית | במקום הראשון זכתה הגב' שרה קלמן בפרס של 40,000 ₪ על חיבורה בנושא "סיעוד החולים בראי ההיסטוריה היהודית-נשית", במקום השני זכתה הגב' דינה בלנק בפרס של 25,000 ₪ על חיבורה בנושא "ערבות הדדית כחרב פיפיות" ובמקום השלישי הגב' חנה בתיה ולדר בפרס של 15,000 ₪ על חיבורה בנושא "בית הכנסת האורחים תפארת ציון וירושלים" (מאמע)

כיכר בשיתוף מפעל הפיס|מקודם

הזמן להוקיר

פורים שוב כאן, והפעם אתם מחפשים משהו קצת שונה למשלוח המנות? אולי כבר נמאס לכם להמציא את עצמכם מחדש כל שנה ולשבור את הראש בחיפוש רעיונות שיתאימו לכל אחד ויעבירו גם מסר? אם כן, אתם לא לבד- אם אתם רוצים להעניק משלוח עם נגיעות של מחשבה, תחושת שייכות או סתם חיוך גדול, הכתבה הזאת בשבילכם (מאמע, אקטואליה)

||
16

מרוצים ושמחים

עוד לא נרגענו משקיות הספרים של תחילת השנה, והנה מגיע פורים ומביא איתו אתגר חדש: הילד מביט בכם במבט נוצץ ומכריז על תחפושת החלומות שלו – מהדורה מיוחדת של מרדכי היהודי, כולל סוס לבן ומגילת אסתר בעבודת יד | רגע לפני שאתם מוציאים משכנתא על גלימה, בואו ננסה להבין איך לגרום לילד להיות מאושר בתחפושת שגם אתם תוכלו לחיות איתה בשלום (מאמע, ילדים)

||
1

באיזה עולם אנחנו חיים?

שלושה ילדים קטנים יצאו למסע הרפתקאות בלתי צפוי: הם ברחו מגן הילדים שלהם בגבעתיים ושוטטו ברחובות העיר ללא השגחה, התושבים ניסו להבין מי הילדים שמשוטטים לבד?! | האירוע החריג מעלה את השאלה: האם גני הילדים שלנו בטוחים מספיק?! (בארץ)

||
11

קבלו השראה- "זה קלי ואנוהו"

למה לא לשלב את נפלאות הטבע עם קסם הטכנולוגיה?  ביקשנו מבינה מלאכותית לעזור לנו לעורר יצירתיות, אספנו אוסף של רעיונות עוצרי נשימה לקישוטי סוכה העשויים מחומרים טבעיים. מצדפי ים מגוונים ועד לפסטה מצחיקה- שימו לב כיצד העולם הטבעי יכול להשתלב עם מודרניזציה והעיקר קבלו השראה לקישוטי סוכה יצירתיים- חג שמח! (מאמע, משפחה, סוכות)

||
4
ש

לאחר שנה וחצי

מצוקת הטהרה בשדרות מגיעה לשיא: "חיוב גמור על כל אחד להשתתף" • אילו דברים הגר"ד לנדו והגרמ"ה הירש ביקשו להוסיף בכתב ידם? ואיך זה קשור לסגולה לזכות בפרי בטן? בכתבה שלפניכם

אסף מגידו|מקודם

תפוחים, רימונים ו... 

מחר בערב זה קורה- ראש השנה ייכנס בהתרגשות והתחדשות. נשב סוף סוף סביב השולחן ונהנה מעמל ידינו. אך כדאי כבר מעכשיו לחשוב על עיצוב השולחן: אחת הדרכים היפות להעצים את האווירה החגיגית היא שילוב של רימונים, תפוחים ודבשיות בעיצוב השולחן הם לא רק מייצגים את החג, הם גם מוסיפים צבע תוסס ואלגנטיות טבעית לשולחן- קחו השראה לעיצובים מרהיבים ומרעננים לעיצוב השולחן בחג (מאמע, נשים, יופי)

|

שנה טובה

אז ראש השנה מתקרב, הסבתות חייבות להנות מהנחת, החלטתם לצלם את הילדים- מהלך נועז: צפויה לכם הרפתקה. צילום ילדים הוא כמו רעיית צאן- חמוד, בלתי צפוי, וסביר להניח שמישהו בוכה בשלב מסוים. אבל אל דאגה, עם כמה טיפים תוציאו את התמונה המוצלחת, גם אם זה יקרה אחרי 400 ניסיונות (מאמע, ילדים, נשים)

||
5

בקלות ובכיף

ראש השנה מתקרב ופתאום, אתם מוצאים את עצמכם מתחרים בתוכנית משחקי בישול שמעולם לא נרשמתם אליה. השעון מתקתק, רשימת המכולת באורך 12 עמודים, ואיכשהו אתם מנסים להישאר רגועים, אבל המחשבה על החג מעבירה לכם צמרמורת במורד עמוד השדרה: האם יהיה מספיק קוגל כדי להאכיל את הצאן? ברוכים הבאים להכנה לחג- שם אפילו לאדם המאורגן ביותר יש מיני התמוטטות, אבל עם קצת תכנון נכון זה יעבור בקלות (מאמע, נשים)

||
3

כוונו שעונים מעוררים

אה, קיץ - עונת הימים האינסופיים, ארטיקים נמסים והתעלמות מוחלטת משעות השינה. אבל כשהימים מתקצרים והריח הקלוש הזה של עפרונות מחודדים ממלא את האוויר, המציאות קורצת באזהרה | כך תוכלו לעזור לילדים לחזור לשגרת הלימודים שלהם ולארגן אותם לשנה מוצלחת (מאמע, נשים, הורות)

|

י"ז בתמוז

מיום ליום מצוקת הדיור הפכה להיות מעיקה ומציקה. הדירה הקטנה והזמנית הפכה למבולגנת וצפופה והמשאלה לבית משלי הפכה לתפילה השגורה על לשוני. רק דבר אחד שכחתי- חרב  לו הבית- הוא בגלות! (מאמע, אקטואליה)

|

כמו כולם

העייפות מאיימת להכריע, שמונה בערב- את רק מייחלת לקצת שקט, אבל החופש הגדול מכתיב סדר יום אחר- הבנות התחילו את היום, הבנות בחופש- את לא, את רוצה לישון החגיגה רק התחילה • כך נראה ערב שגרתי בחופש הגדול בבית עם בנות (מאמע, נשים)  

||
1

אשת חיל

הן, נמצאות ליד בעליהן - בעיקר בבית, או בטקסים, אך בסוף, הן האישה הראשונה הלוחשת על אוזנו של הפוליטיקאי הבכיר, ומשכך - רבה השפעתן מאוד | עד כמה נשות הפוליטיקאים מתערבות בחיים הציבוריים של כולנו, מי יותר ומי פחות והאם זה בסדר? (מגזין כיכר)

||
6

נשים חרדיות פותחות צוהר ל'מילואים'

אף אחת לא הכינה אותן להתמודדות הזו, שהחלה בבוקר שאחרי שמחת תורה ונמשכת גם בימים אלו | בעליהן, קמו, ארזו תיק - ויצאו אל שירות המילואים, בעקבות המלחמה, והן, נותרו מאחור - לבדן, כדי להתמודד עם עול הבית וחינוך הילדים | עכשיו, ארבע נשים חרדיות, משתפות אותנו בהתמודדות עם הבדידות, עם הדאגה לבעל שנמצא במילואים, הקשיים והעתיד של החברה החרדית, בעיניים שלהן | אשת חיל (מגזין, חרדים)

||
29
ש

ההשקעה המדוברת

"השילוב הייחודי של קרבה לבני ברק מצד אחד ולירושלים מצד שני, תשתיות מפותחות וקהילה תומכת, הפך את רחובות לאופציה מובילה בקרב משפחות חרדיות", מסביר אחד מתושבי העיר. "יש כאן שילוב של מגוון קהילות, לצד מוסדות דגל כמו ישיבת 'מאור התלמוד' והישיבה הספרדית 'ישיבה לצעירים'" (נדל"ן)

כיכר בשיתוף צמרות רחובות|מקודם

אשת חיל

רחל אדרי מאופקים, שהפכה לסמל של תושייה וגבורה לאחר שניצלה מידי מחבלים שהחזיקו אותה ואת בעלה כבני ערובה, מפרסמת ברוחב לב את מתכון העוגיות שהגישה למחבלים הארורים. • העוגיות שהצילו את חייה וסיקרנו מדינה שלמה (מתכון, נשים).

||
26

הנרטיב המגדרי

העדויות מפי התצפיתניות מלמדות  על התרעות חוזרות ונשנות מצידן: על פעילות חמאס ענפה סביב הגדר, על האימונים שמומשו לתופת מזוויעה. • האם ההתעלמות נבעה מעצם היותן נשים? והאם זה ההזדמנות לחשוב על תפקיד הנשים בצה"ל? 

||
12

הנשים מאחורי הצבא

כולם מדברים על אנשי המילואים, מוחאים להם כפיים ומריעים על התגייסותם. מאחוריהם עומדת אישה שצריכה להתמודד לבד עם גידול ילדים, תחזוקת בית, עבודה ושגרה. הציצו לחייה של רחל מבני ברק- אם לשבעה ילדים, שבעלה במילואים (נשים, אקטואליה).  

|
ש

שריינו לפני שיגמר

באמפי תיאטרון קיסריה יעלו על במה אחת כמה מהכוכבים הגדולים של המוזיקה היהודית והישראלית, למופע חד-פעמי בליווי התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון, בניצוחו של יובל סטופל (מוזיקה)

אסף מגידו|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות