באנו לעזור

מסתבר שסתם עבדנו קשה על קילוף הקיווי

הכתבה הבאה תשנה את כל מה שאתם חושבים על קיווי, קליפות והיכן נמצאים באמת החלקים המזינים והבריאים בפרי. ובכן, מסתבר שסתם עבדנו קשה על קילוף הפלומה הדביקה (חדשות האוכל)

סתם עבדנו קשה כל הזמן הזה? (צילום: shutterstock)

המרכיב הסודי לשייק מוצלח? קיווי. הגרגרים השחורים הקטנים פשוט יודעים לעשות את העבודה. אבל לא רק. אפשר פשוט לחצות אותם ולאכול את "הבשר" בכפית או לקלף ולחתוך לפרוסות מדוגמות.

אך מסתבר שכל עבודת החיתוך והקילוף הזו מיותרת לגמרי, כמו גם אכילה בכפית. למעשה, אנחנו יכולים לאכול את הקיווי כמו תפוח - כלומר, יחד עם הקליפה.

באמת? בהחלט. בנציבות הקיווי של קליפורניה (כן, יש דבר כזה) מאשרים את הדברים ואומרים כי "קליפת הקיווי אכילה לחלוטין והופכת את הפרי המזין הזה למזין עוד יותר".

ואנשים אוכלים את הקליפה כי...? אוקיי, שמעתם את הנציבות - הקליפה טובה בשבילנו. מחקר מצא שבקליפה יש פי שלושה סיבים מבשר הפרי. זה נתון די מרשים, כיוון שתוכו של הקיווי מלא שומן מזין גם כך בסך כולל של כמעט פי שניים מכמות הוויטמין C בתפוז (נהדר לתיקון רקמות ולעור זוהר) ויותר אשלגן ממה שמכילה בננה (חיוני לבריאות הלב ולתפקוד השרירים).

מזין, בטח. אבל זה גם טעים? מרקמה של הקליפה עלול לדחות אנשים, אך לא מעט מדווחים כי זה מזכיר את טעמה של קליפת האפרסק; רענן ומעט חמוץ.

איך אוכלים את הקליפה? ממש כמו כל פרי אחר, פשוט נוגסים בקיווי, אבל קודם כל חשוב לעשות הכנה מינימלית: לפני האכילה, יש לשטוף היטב את הפרי במים זורמים ובעזרת מגבת נייר או בד, משפשפים בעדינות את הקליפה. קלי קלות.

האם אנשים יחשבו שמשהו לא בסדר איתי? אולי. התגובה הטובה ביותר היא פשוט להיות מופתעים בחזרה ("כמובן שאני אוכל את הקליפה, אתה לא?"). וכמובן, אל תשכחו לעדכן בתגובות אחרי הביס הראשון.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
אבל הכי הכי זה קליפת האבטיח... וואו איך לא חשבנו על זה קודם. ולקינוח נוסיף את הקליפות של אגוזי פנאן ופיסטוק! יאמי!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה
9
גם את קליפת הסברס אוכלים
ללא שם
8
פשוט לא מצאתי טעם לקלף אותה...... אחלה פרי הקווי
מוטי
7
תודה רבה ניסיתי מדהים
רק אני
6
העיצה אינה טובה מפני שהקליפה שעירה ובודאי מתחבאים בפלומה מליוני חיידקים אז אם צריך לעבוד קשה ולרחוץ פלומה עם סבון ומברשת ועדיין ישארו שם חיידקים, כבר עדיף לאכול עם כפית או לקלף (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודית
5
נהגתי לאכול עד ששמעתי שיש בה כנימות. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרה
4
זה מעולה !! אני אוכלת כל הזמן עם הקליפה במיוחד קיווי מוזהב
ניבה
3
נאכל לא קלוף … רחיצה שלו מבטלת לחלוטין החספוס. פריסה דקה וזה נפלא! לא קלוף !
חל
2
כעיקרון, כל ירק, פרי ניתן לאכול ב-100%...אלוקים ידע מה הוא אומר.... אז גם אני אוכל כמעט כל דבר עם הקליפה. רימון זה מעט בעייתי, מר, אבל מעולה לכל הגוף. בריאות לכולם🙏🙌🙏🙌
עמנואל אליהו כהן
1
פגז...שווה את המאמץ...מי יודע, אולי זה יחדש לי את הפריחה בקרקפת....
כהן צדק

עוד בחדשות האוכל:

ש

כמו השפים

אוהבים נתחים מיוחדים ל'על האש'? הגיע הזמן לעשות את זה כמו שצריך, בדיוק כמו השפים הגדולים. לשם כך מציעה חנות הבוטיק של "מיט צ'ויס", יצרנית בשרים טריים ומוקפדים מגוון גדול של בשרים פרימיום בכשרות בד"ץ מהדרין בראשות הגר"א רובין שליט"א (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף מיט צ'ויס|מקודם
ש

עליית מחירים

תנובה הודיעה היום ללקוחותיה בשוק הקמעונאי והמוסדיעל עדכון מחירי מוצרי החלב המפוקחים והלא מפוקחים של החברה | עדכון המחירים נובע מעלייה במחיר החלב הגולמי ומדדים נוספים (צרכנות)

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם
ש

חוויה קולינרית

ככה נראית חוויה קולינרית בלתי נשכחת: אנטריקוט הר חוצבים מזמינה אתכם לערב שכולו יוקרה, איכות וטעם – וגם… אירועים פרטיים ועסקיים באווירה שאין כמותה! (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף אנטריקוט|מקודם
ש

טכנולוגיה מתקדמת

בוש וסימנס מציגות את סדרת הפרימיום של התנורים הבנויים תוצרת גרמניה, עם תכנית הפירוליזציה לניקוי עצמי ושריפת שומנים בכ- 480 מעלות, שמכשירה את התנור לפסח בלחיצת כפתור לרמת 'ליבון חמור' (צרכנות)

כיכר בשיתוף בוש|מקודם
ש

כשכולם מרוצים

על ארוחת גורמה שבושלה ב-3 דקות, אמא שמעדיפה סמרטוט וג'ל אורנים על פני הילדים שלה ופיצה שהיא פיצוי מושלם לתקופה | התחילה עונת ה"אוכלים ג'אנק פוד כי אין זמן לבשל וחשק ללכלך את המטבח כשכל הבית על גלגלים". אז אם כבר הולכים על אוכל מוזמן, לפחות שיהיה טעים ומפנק | וכעת גם במבצע משתלם: פיצה ב- 55 ₪ בהזמנת 2 מגשים: קוד קופון לגולשי כיכר: 5575 (חדשות האוכל)

ציקי גל|מקודם
ש

ברמה הגבוהה ביותר

אם תתבוננו בתווית 'הרצוג', תגלו לא רק יין משובח, אלא סיפור של תשעה דורות של תשוקה, מחויבות ואהבה ליין. ממסדרונותיו של הקיסר פרנץ יוזף ועד לכרמים שטופי השמש של קליפורניה – משפחת הרצוג ממשיכה לייצר יינות ברמה הגבוהה ביותר, עם כבוד למסורת היהודית (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף הרצוג|מקודם
ש

בשווי מאות שקלים 

כחלק ממחויבותה לקהילה, תנובה מתגייסת להחזיר את תחושת הבית לאלפי המשפחות החוזרות לעיר לאחר כשנה וחצי, ולקראת חג הפסח תמלא את המקררים במוצרי חלב ומזון לכ-2,000 משפחות, כדי לאפשר להן לחזור לשגרה עם דאגה אחת פחות (בארץ)

כיכר בשתוף תנובה|מקודם
ש

חווית שיא

רשת מסעדות אנטריקוט מוכיחה שוב שהיא לא רק מסעדה – אלא יעד מושלם לבילוי קולינרי יוקרתי ומכבד למגזר הדתי-חרדי (ולא רק..) עם תפריט משובח, אווירה מרגשת, שירות מקצועי ואירועים ייחודיים – אנטריקוט ממשיכה להכתיב את הרמה ומזמינה אתכם לחוויה שכולה טעם, אלגנטיות וחום (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף אנטריקוט|מקודם
ש

לכבוד פסח!

פסח כבר מעבר לפינה – והשנה, יותר מתמיד, כדאי לדאוג מראש לבשרים, לדגים ולכל מה שצריך לשולחן החג | כל מי שמבצע רכישה בתקופת ההכנות לחג יכול להיכנס להגרלה עם שני פרסים מפנקים במיוחד (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף וול דאן|מקודם
ש

כאן בשבילכם!

האביב כבר כאן, וכולנו עסוקים בהכנות לקראת חג הפסח – הניקיונות, ההכשרות, והרצון לארגן שולחן חגיגי עם הבשרים האיכותיים ביותר | ברשת וול דאן מבינים בדיוק את הצרכים שלכם ומזמינים אתכם להיערך מראש עם הבשרים המובחרים והמיוחדים שישדרגו לכם את החג (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף וול דאן|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות