כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לקוסקוס מרוקאי עם ירקות קלויים, חומוס ושקדים

מתכון הקוסקוס הזה שופע בטעמים אסליים ועמוס בירקות טריים ואפילו מעט חלבון יש בו, תודות לשקדים וגרגירי החומוס. כתוספת לשבת, לפורים, או סתם לארוחת צהריים. עם עוף בתנור או עם בשר - אתם מסודרים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | י"ג באדר | 25.02.21
קוסקוס מרוקאי עם ירקות קלויים, חומוס ושקדים
קוסקוס מרוקאי עם ירקות קלויים, חומוס ושקדים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים, חתוכים לרצועות דקות
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 1 קישוא בינוני, חתוך לרצועות דקות
  • 4 כפות שמן זית, מחולקות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות שום כתוש (מ-2 שיניים)
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 כפית קינמון
  • מלח
  • ⅓1 כוסות קוסקוס, לא מבושל
  • 400 מ"ל ציר ירקות
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 400 גרם גרגירי חומוס משימורים, שטופים ומיובשים
  • 1/2 כוס שקדים קלויים, פרוסים
  • 3 כפות כוסברה קצוצה דק
  • 2 כפות נענע קצוצה דק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-240 מעלות. מצפים תבנית אפייה בתרסיס שמן. מניחים את הפלפל, הגזרים, הבצל והקישוא על נייר אפייה.

2. מזלפים מעל כף אחת משמן הזית, מתבלים במלח ומקפיצים לציפוי אחיד. צולים בתנור שחומם מראש כרבע שעה, עד שהירקות רכים - מקפיצים פעם אחת באמצע הצלייה.

3. בזמן שהירקות נאפים, בקערת ערבוב קטנה, טורפים יחד את 3 כפות שמן זית הנותרות, מיץ הלימון, השום, הכמון, הכוסברה והקינמון ומתבלים ב-1/4 כפית מלח. מניחים בצד.

4. מביאים לרתיחה את ציר הירקות, 1/2 כפית מלח והכורכום. מניחים את הקוסקוס והצימוקים בקערת ערבוב גדולה, יוצקים את הציר החם על הקוסקוס ומערבבים. מכסים את הקערה בניילון ומניחים לנוח 5 דקות.

5. מוסיפים לקוסקוס את הירקות הקלויים, החומוס, השקדים, הכוסברה, הנענע ומיץ הלימון ומערבבים לציפוי אחיד (תוך תיבול במעט מלח - לפי הטעם). מגישים חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לפורים
ש

בורקס טורקי במילוי בשר עסיסי של וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

פורים - התחלנו

אוזני המן יפהפיות ומהירות הכנה בשחור לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

פורים

מתכו(נ)נים לפורים: וופל בלגי עם כבדים, ערמונים ורוטב משגע

כיכר אוכל | 24.02.21

לכבוד פורים

סעודת פורים פשוט לא שלמה בלעדיו: כרוב ממולא קלאסי

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | 24.02.21

ספיישל פורים

עוד לא סגורים על קינוח לסעודה? קחו את זה

כיכר אוכל | 12.03.17
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

פורים עם השפית

ספיישל פורים: סירות תפוחי אדמה עם ירקות מוקפצים

מורן פינטו | 05.03.17

ספיישל פורים

פורים בסטייל: עוף ממולא עטוף בפסטרמה

מורן פינטו | 22.03.16

ספיישל פורים

משלוח מנות פוטוגני שכל אחד יכול להכין

מורן פינטו | 22.03.16

ספיישל פורים

פותחים שולחן בפורים: אוזני המן במילוי פיקנטי

מורן פינטו | 22.03.16
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

ספיישל פורים

כך תכינו משלוח מנות כששושן פורים יוצא בשישי

מורן פינטו | 21.03.16

ספיישל פורים

צפו: אוזני המן עם 2 מילויים שונים ב-10 דקות

מורן פינטו | 20.03.16

ספיישל פורים

מיוחד: פרגיות בקראסט אגוזים פריך

מורן פינטו | 03.03.15

שבת פורים: מתכון שיעשה לכם שמח

מורן פינטו | 14.03.14
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

גם את יכולה: מכינים אוזני המן בבית

מורן פינטו | 11.03.14