כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לפולנטה עם ריקוטה ופרמזן בתוספת בזיליקום

הריקוטה מביאה את הטעם העשיר והפרמזן מוסיפה את העומק ושתיהן יחד ישכיחו מכם כל מה שידעתם על פולנטה - או מה שהישראלים חובבי הסטראוטיפים העדתיים אוהבים לחשוב על מחית התירס תוצרת אירופה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' בטבת | 11.12.18
פולנטה איטלקית קטיפתית
פולנטה איטלקית קטיפתית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס חלב - עדיף דל שומן
  • 1/2 כוס פולנטה יבשה (קמח תירס)
  • מלח גס
  • 1/2 כוס גבינת ריקוטה - עדיף דלת שומן
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות עלי בזיליקום, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1. בקלחת (סיר ייעודי לבישול רטבים, עמוק עם ידית ארוכה) או במחבת עמוקה ורחבה, מביאים לרתיחה את המים והחלב על אש בינונית-נמוכה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים את הפולנטה לסיר בהדרגה תוך ערבוב מתמיד ומהיר כדי למנוע היווצרות גושים. מוסיפים קמצוץ מלח וממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה תוך ערבוב לעתים קרובות.

2. לאחר 20 דקות של בישול, כשלפולנטה אין מרקם גרגרי, מוסיפים 1/4 כוס גבינת ריקוטה ואת גבינת הפרמזן כולה ומערבבים בעזרת מטרף או כף עץ עד הגבינה נמסה. מסירים מהאש.

אופן ההגשה: מחלקים את הפולנטה בין 4 צלחות הגשה, מניחים כף ריקוטה מעל כל אחת, מפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים מיד. תוספת מעולה לכל העסק הזה יהיו הפטריות המוקפצות האלה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
פולנטה עם ריקוטה ובמקום פרמזן גרנה פדנו, הרבה יותר מוצלחת והופכת את הטעם של הפולנטה לעשיר ועמוק.
מירב 13.12.18
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22