כיכר השבת

בוקר טוב

מתכון לשיבולת שועל אפויה עם שקדים ופירות

לכאורה זו מנה שמתויגת תחת קטגוריית בוקר-בראנץ', אך למי אכפת מקטגוריות כשזה כל כך טעים? מתכון לשיבולת שועל אפויה עם שקדים ופירות שמגישים - מתי שרוצים - לצד חלב או קצפת וכמות נדיבה של סירופ מייפל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' באדר | 28.02.20
שיבולת שועל אפויה עם שקדים ופירות
שיבולת שועל אפויה עם שקדים ופירות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 2 כוסות שיבולת שועל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כוס שקדים קצוצים
  • 2 כוסות חלב
  • 1/3 כוס סירופ מייפל
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 ביצה גדולה, טרופה קלות
  • 90 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
  • 1 כוס אוכמניות טריות
  • 1 כוס תותים טריים קצוצים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את שיבולת השועל, אבקת האפייה, הקינמון, הג'ינג'ר, המלח ו-1/2 כוס שקדים.

2. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את החלב, המייפל, תמצית הווניל, הביצה ו-3 כפות מהחמאה המומסת.

3. שופכים את תערובת שיבולת השועל לתערובת החלב ומערבבים היטב. מוסיפים לקערה 1/2 כוס תותים ו-1/2 כוס אוכמניות ומערבבים לשילוב מלא.

4. יוצקים את התערובת לתבנית גדולה משומנת קלות (או לתבניות קטנות יותר), מפזרים מעל את שאר האוכמניות, התותים והשקדים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהתערובת מתייצבת ומקבלת גוון זהוב יפה.

5. מיד לאחר האפייה, יוצקים מעל את שאר החמאה המומסת ומגישים בצ'אנקים בצלחות עם שוליים מעט גבוהים, מוזגים מעל חלב או מוסיפים קצת ומזלפים סירופ מייפל.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22