כיכר השבת

באנו לעזור

2 דרכים להכנת ביצה רכה מושלמת - כמו מקצוענים

ביצה רכה היא השילוב המדויק בין חביתת עין לביצה קשה - ואין כמו לחם קלוי, פרוסות אבוקדו, צ'אנקים של סלמון מעושן וביצה רכה שזולגת מעל. זה אולי נשמע מסובך, אבל כל מה שנדרש זה טיימר וקצת ביטחון (מתכונים, אוכל)

5
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בסיון | 21.06.20
ביצה רכה מושלמת: כך עושים את זה נכון
ביצה רכה מושלמת: כך עושים את זה נכון (צילום: חיה כהן)

1. שיטת ההרתחה:

- ממלאים סיר קטן במים עד ל-3/4 מגובהו, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. ברגע שהמים רותחים, מנמיכים לאש קטנה, כך שהביעבוע במים עוד יישמר ומתבלים במעט מלח. המלח ימנע מקליפות הביצים להיסדק בזמן שהן פוגעות בדפנות הסיר תוך כדי בישול.

- בעזרת כף, מניחים בזהירות במים ביצה אחת גדולה (אפשר עד 4 ביצים גדולות בו זמנית), וממתינים 6.5 דקות בדיוק (או 7 דקות אם הלכתם על 4 ביצים).

- מכבים את האש ומעבירים מיד את הביצים מהסיר לקערה עם מים קרים וקוביות קרח במשך 2 דקות, כדי לעצור את תהליך הבישול.

לחלופין, ניתן להניח את הביצים בקערה מתחת למים קרים זורמים ישירות מהברז במשך 30 שניות לפחות.

2. שיטת האידוי:

- ממלאים סיר קטן במים עד לגובה של 2.5 ס"מ, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. ברגע שהמים רותחים, מניחים בסיר ביצה גדולה (או כמה ביצים שיכולות להיכנס לשכבה אחת בסיר), מכסים את הסיר וממתינים 6 דקות בדיוק.

- מכבים את האש, ובעזרת כף מעבירים את הביצים לקערה עם מים קרים וקוביות קרח למשך 2 דקות, כדי לעצור את תהליך הבישול. לחלופין, ניתן להניח את הביצים בקערה מתחת למים קרים זורמים ישירות מהברז במשך 30 שניות לפחות.

איך מגישים ביצה רכה?

סודקים בעדינות את קליפת הביצה, מקלפים ומניחים אותה שלמה על גבי כריכים פתוחים, סלטים או פסטה ופורסים לחצי ממש לפני האכילה.

בנוסף, ניתן פשוט להניח את הביצה בתוך כוס ייעודית לביצים רכות, לפצח בעזרת גב של כף את החלק העליון "המחודד" של הביצה, להסיט לצדדים את הקליפה ולאכול את תוכה.

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
באמת כמו מקצוענים............. וו היום איך מבשלים ביצה. שכחתם לפני זה לתת קורס איך להדליק את הלהבה בגז!!!!!!!!
רותי22.06.20
4
מי שלא מבין שלא יגיב כל הכבוד על המתכון
ללא שם29.08.21
3
רק שכח לכתוב שביצה רכה מסוכן בפני החיידק סלמונלה, ושכח לכתוב שפורסם לא לתת יותר ביצה רכה לתינוקות וילדים ,רק מבושל קשה, או חביתה ,גם לא ביצה עין
שלומי 22.06.20

הצגת כל התגובות

2
נישמע טוב!!
מוש22.06.20
1
מספר 2 זה ממש לא נכון, סלמונלה קיימת בחלבון פה החלמון נשאר רך וכך מכיל בתוכו לציטין
ליאור14.01.23
אולי גם יעניין אותך
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22