כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפריטטה מהירה ומפנקת

איטליה וספרד עוד נלחמות על הקרדיט, אבל לגבי הטעם אין ספק בכלל: מדובר במנה מושלמת שאתם חייבים לנסות. מתכון לפריטטה - שידוך נהדר בין חביתה לפשטידה שמכינים בצ'יק (מתכונים, אוכל)

1
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ט באב | 09.08.20
פריטטה מהירה ומפנקת
פריטטה מהירה ומפנקת (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 5 ביצים, טרופות
  • 1 גזר, מגורד
  • 1 קישוא, מגורד
  • 1 בצל, מגורד
  • עלי תרד, קצוצים דק דק
  • מלח ופלפל שחור
  • 100 גרם גבינה מלוחה
  • שמן

אופן ההכנה:

1. במחבת שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל במשך 2 דקות. מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים יחד עד שהנפח של התרד יורד והעלים מתכווצים.

2. מוסיפים למחבת את הגזר והקישוא המגורדים, מערבבים ומטגנים יחד עוד 5 דקות. מסירים מהאש ומעבירים הכל לקערה גדולה.

3. מוסיפים את הביצים הטרופות לקערה, מערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הגבינה המלוחה כשהיא מפוררת ומערבבים הכל יחד.

4. מוסיפים עוד קצת שמן למחבת, מחממים במשך 1-2 דקות ויוצקים פנימה את תערובת הביצים והירקות. מטגנים במשך 3 דקות ואז מסירים את המחבת מהאש ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים עד שהפריטטה זהובה והביצים מבושלות. מגישים מיד, חם.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
טעיםםם😋😋😋
אני 12.08.20
בוקר ובראנץ´

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22