כיכר השבת

בוקר טוב

מתכון לגרנולה פקאן עם סירופ מייפל ומלא גרעינים

דמיינו צ'אנקים של אגוזי פקאן עטופים במייפל דביק ומתוק, נגיעה של קינמון ומוסקט והמון גרעיני דלעת וחמנייה מתפצחים עם מזיגה הגונה של יוגורט או חלב מעל וחיתוכי פירות טריים - כך בדיוק אתם יכולים לפתוח את הבוקר שלכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ד בכסלו | 30.11.20
גרנולה פקאן עם מייפל ומלא גרעינים
גרנולה פקאן עם מייפל ומלא גרעינים (צילום: Dani Rendina on Unsplash)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות (160 גרם) אגוזי פקאן גולמי מחולקים לרבעים
  • 1/2 כוס + 2 כפות (145 מ"ל) סירופ מייפל
  • 3 כוסות (340 גרם) שיבולת שועל רגילה - לא אינסטנט
  • 3/4 כוס (100 גרם) גרעיני דלעת גולמיים
  • 3/4 כוס (100 גרם) גרעיני חמנייה גולמיים
  • 1/4 כוס (55 גרם) סוכר
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית קינמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט מגורר / טחון
  • קמצוץ ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס, מומס | ניתן להחליף בשמן חמניות

אופן ההכנה:

כמות: 8 כוסות

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה.

2. בקערה, מערבבים את אגוזי הפקאן עם 1/4 כוס סירופ מייפל.

3. בקערה נפרדת, מערבבים לתערובת אחידה את שיבולת השועל עם גרעיני הדלעת, גרעיני החמניות, הסוכר, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט, הג'ינג'ר, שמן הקוקוס וסירופ המייפל הנותר

4. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה, משטחים אותה לשכבה אחת ואופים במשך 7-10 דקות, עד שהקצוות מתחילים להזהיב. מוציאים מהתנור, מערבבים את תכולת התבנית כך שמה שהיה באמצע יהיה כעת בצדדים ואופים 7-10 דקות נוספות.

5. מוציאים את התבנית, מערבבים כמו בסעיף הקודם ומוסיפים גם את אגוזי הפקאן המצופים. אופים במשך 7-10 דקות נוספות או עד שהגרנולה זהובה באופן שווה. מוציאים, מערבבים בפעם האחרונה ולאחר שהגרנולה מצטננת לחלוטין, מאחסנים אותה בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הגרנולה נשמרת כך עד שבועיים.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22