כיכר השבת

בראנץ' מושלם

מתכון לחביתה מקושקשת עם פטריות מוקפצות בחמאה

אם בא לכם להרגיש בבית קפה פריזאי מפונפן, אין צורך לחכות שיפתחו את השמיים והקורונה תסתלק מחיינו - פשוט תכינו את הדבר המושלם הבא: מתכון לחביתה מקושקשת עם פטריות מוקפצות בחמאה שהכי טעים להגיש לצד פרוסות לחם מחמצת קלוי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ז באדר | 28.02.21
חביתה מקושקשת עם פטריות מוקפצות בחמאה
חביתה מקושקשת עם פטריות מוקפצות בחמאה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 170 גרם פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות, פרוסות
  • 1/2 כפית עלי תימין טריים
  • קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 ביצים
  • 15 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן ואז מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את הפטריות. מנערים את המחבת כך שהפטריות יצופו היטב בשמן ומוסיפים את התימין, הצ'ילי הגרוס ומלח. מטגנים הכל במשך דקה, ללא הפרעה, ואז מערבבים ומקפיצים הכל יחד, עד שהפטריות משחימות. מוציאים אותן מהמחבת לקערה קטנה.

2. מנגבים את המחבת בעזרת נייר סופג, מוסיפים את החמאה וממיסים אותה. טורפים היטב את הביצים עם קורט מלח, מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים אותן ומכינים חביתה מקושקשת.

עורמים את המקושקשת על פרוסת לחם מחמצת קלוי, מוסיפים פטריות ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22