כיכר השבת

בוקר טוב

מתכון לאגז בנדיקט: ביצים עלומות עם רוטב הולנדז

אם תעקבו אחר ההוראות תגלו שממש לא מסובך להכין אותן, רק צריך להכין אותן בסדר מסוים ולתזמן את ההגשה שלהן: מתכון לאגז בנדיקט - ביצים עלומות עם רוטב הולנדז שסוגרות לכם בראנץ' חלום (מתכונים, אוכל)

5
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ז בשבט | 29.01.22
אגז בנדיקט - ביצים עלומות עם רוטב הולנדז
אגז בנדיקט - ביצים עלומות עם רוטב הולנדז (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לרוטב הולנדז:

  • 170 גרם חמאה
  • 3 חלמונים מביצים גדולות
  • 1/2 1 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לביצים:

  • 1 כף חומץ לבן
  • מלח גס
  • 8 ביצים גדולות

להגשה:

  • 4 מאפי בריוש קטנים / פרוסות חלה או לחם

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת רוטב ההולנדז:
1. בסיר קטן על אש בינונית, ממיסים את החמאה במשך 3-4 דקות ומסירים מהאש.

2. בבלנדר, מעבדים יחד את החלמונים עם 2 כפיות מים במהירות איטית כל הניתן ותוך כדי מוזגים פנימה את החמאה המומסת, עד שהכל משולב. מוסיפים את מיץ הלימון והפפריקה, מתבלים במלח ופלפל, ממעבדים לאט עוד דקה ויוצקים את הרוטב המוכן לקערה קטנה. מניחים ניילון נצמד על הרוטב עצמו, כדי שלא ייווצר קרום מעל ומניחים בצד.

עוברים להכנת הביצים העלומות:
3. ממלאים סיר בינוני במים בגובה 7-8 ס"מ. מוסיפים את החומץ, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. כשהמים מתחילים להעלות בועות, מערבבים אותם בעזרת כף עם כיוון השעון. תוך כדי שהמים מסתחררים, שוברים בעדינות ביצה למרכז הסיר. נותנים למים להסתחרר סביב הביצה, עד שהחלבון מתייצב ועוטף את החלמון. ממשיכים לערבב את המים בכיוון השעון ומוסיפים את שאר הביצים (שלקו עד 4 ביצים בכל פעם). לאחר 4 דקות של שליקה, מרימים את הביצה בעזרת כף מחוררת ובודקים אם החלק הלבן מספיק יציב. אם לא, מחזירים לדקה נוספת. מוציאים מהסיר בעדינות לצלחת מרופדת בנייר סופג.

לבסוף, מרכיבים את המנה:
4. חוצים לשניים את המאפים וקולים בטוסטר עד שהם פריכים מבחוץ.

5. לכל סועד, מסדרים שני חצאי מאפה קלוי על צלחת, על כל חצי מניחים ביצה שלוקה ואז יוצקים מעל את הרוטב. ניתן להוסיף פרוסות סלמון מעושן, אבוקדו, שמנת ועירית קצוצה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים מיד.

הכנתם. ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
קודם מכינים את הביצים ואז הרוטב מחמם את הביצים או ששמים את הרוטב בבין מארי
ללא שם01.02.22
4
נשמע קל אבל זה לא!!
ללא שם30.01.22
3
נשמע קל אבל זה לא!!
ללא שם30.01.22

הצגת כל התגובות

2
אמורים להכין בקערה מעל מים רותחים (double boiler) בכדי להרוג חיידקים בביצה. לחה ישראלים כל כל ממהרים לאכול ביצים לא מבושלים בכל כל הרבה מתכונים מבלי לבדוק עם שאר בעולם…
S30.01.22
1
ברוטב יש סכנת סלמונלה, עדיף תחליף, ואם נשארים עם החלמונים, אז לא מתאים לנשים בהריון
ללא שם30.01.22
בוקר ובראנץ´

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22