מרענן את הקיץ: סורבה פירות משובח

מתכון לסורבה פירות: מתכון לסורבה פירות: סורבה הוא מעין גלידת פירות, במקור הוא לא מכיל חלב ומבוסס בעיקר על רסק פירות וחומרים נוספים. הסורבה נעשה בדרך כלל במכונה מיוחדת היוצרת את המרקם האופייני לו. אך ניתן להכין גם סורבה ביתי ללא מכונה. כך תכינו, שלב אחרי שלב

(פלאש 90)

מתכון לסורבה פירות: סורבה הוא מעין גלידת פירות, במקור הוא לא מכיל חלב ומבוסס בעיקר על רסק פירות וחומרים נוספים.

הסורבה נעשה בדרך כלל במכונה מיוחדת היוצרת את המרקם האופייני לו. אך ניתן להכין גם סורבה ביתי ללא מכונה.

על פי רוב הוא מצוי בקטגוריית הקינוחים, אולם במסעדות יוקרה יוגש הסורבה בין המנות, על מנת לרענן את החיך ולהתכונן למנה הבאה בלי טעם הלוואי של המנה הקודמת.

את המתכון הבא ניתן להכין בגירסא פרווה, כאשר משתמשים בחלב קוקוס, או מיץ תפוזים, או בגירסא חלבית כשמשתמשים בחלב רגיל, שמנת מתוקה, או יוגורט נוזלי.

שפע פירות הקיץ מאפשר גיוון עצום של טעמים ואפשרויות רבות של שילובי צבעים מעניינים לפי הפירות הנבחרים. ניתן לערבב באותו סורבה כמה סוגי פירות, לפי הטעם האישי. טעמים מעניינים לדוגמא: סורבה סברס, סורבה מלון ונענע, סורבה קיווי מלון, סורבה תות אפרסק, ועוד כיד הדימיון הטובה ומה שמצוי בשווקים.

סורבה פירות

המצרכים:

חצי ק"ג פירות (שקילה נטו, ללא קליפה או גלעינים)

חצי כוס סוכר

חצי כוס נוזלים (חלב קוקוס, מיץ תפוזים, שמנת מתוקה, יוגורט נוזלי)

אופן הכנת סורבה פירות

שוטפים את הפירות, מקלפים ומסירים גלעינים או חרצנים.

חותכים את הפירות לקוביות בגודל 3 סנטימטרים. מכניסים לשקית ומקפיאים.

עדיף לחכות יממה על מנת שהפירות יהיו קפואים לגמרי, אולם יש מקפיאים שבהם גם מספר שעות מספיק, או כאשר ממהרים, ניתן לחתוך לחתיכות יותר קטנות, כדי לזרז את תהליך ההקפאה.

כשהפירות קפאו, מוציאים מהקפאה ומפשירים כרבע שעה, עד שמתאפשר הפירוק שלהם חזרה לקוביות.

מכניסים למעבד מזון יחד עם הסוכר והנוזל הנבחר, ומעבדים כ-5 דקות עד שמתקבל מרקם של גלידה.

אפשר להגיש מיד, או להקפיא - עדיף בכלים אישיים כדי להקל על ההגשה - ולהוציא מהמקפיא רבע שעה לפני ההגשה.

גיוון:

יש מי שמעדיף להכין את הסורבה עם סירופ סוכר: מרתיחים סוכר ומים ביחס של 1:1, ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות. מצננים לגמרי לפני הערבוב עם הפרי (כמות באותו היחס).

חובבי הקראנצ' יכולים להוסיף פיסטוקים, פקאנים, או אגוזים אחרים (טחונים או גרוסים), ואפשר גם צימוקים.

חובבי האלכוהול יכולים להוסיף וודקה, או את המשקה המועדף עליהם, אך אז יש להוריד מכמות הסוכר, כדי לאפשר התגבשות. גירסה זו לא לילדים...

בכל גירסא, כל פרי, כל שילוב וכל תזמון שתבחרו – הרענון מובטח!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (55%)

לא (45%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
האם אפשר להשתמש בחלב סויה במקום חלב רגיל? האם אפשר להשתמש בפירות משומרים או קפואים? האם אפשר להשתמש בסוכרזית או בתרכיז תפוחים ללא סוכר במקום הנוזלים שבמתכון?
יהודית
2
הכנתי את הסורבה ללא סירופ הסוכר, במקום הסוכר שמתי "כמו סוכר" ולא הוספתי נוזל כלשהו, יצא מדהים!!
מרי
1
יצא מאוד טוב ברמה של גלידריות מקצועיות כמו ד"ר לק וונילה
יהודית

אולי גם יעניין אותך:

עוד באוכל ומתכונים:

מתכון ובריא וטעים

כוסברה, מנגו וקינואה – נשמע מוזר? טעים בטירוף!

אם אתם מחפשים סלט מרענן עם טעמים טרופיים ומרקמים מגוונים, הגעתם למתכון הנכון! קינואה קלה ומאווררת, מנגו מתוק, אגוזי מלך קראנצ'יים ורוטב לימוני-דבש שמפולפל בשלווה – כל ביס כאן הוא חגיגה של טעמים | הסלט הזה לא רק יפה, אלא גם שומר על טריות לזמן ארוך, מושלם לארוחה קלה או כתוספת צבעונית בכל שולחן (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל||
2
ש

טעם של עוד

הכירו את המתכון המנצח של השף לאוסובוקו ושזיפים

ביס אחד מהאוסובוקו הזה ייקח אתכם לטוסקנה בלי לצאת מהבית. נתחים עסיסיים, יין חצי יבש, ושזיפים מתקתקים – כל הטוב בסיר אחד. הכירו את המתכון המנצח של השף אוראל בראל (אוכל ומתכונים)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן|מקודם
ש

עליית מחירים

בעקבות הודעת המדינה על עדכון מחירי החלב המפוקחים

תנובה הודיעה היום ללקוחותיה בשוק הקמעונאי והמוסדיעל עדכון מחירי מוצרי החלב המפוקחים והלא מפוקחים של החברה | עדכון המחירים נובע מעלייה במחיר החלב הגולמי ומדדים נוספים (צרכנות)

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם
ש

קיה קרניבל ההיברידית

8 מושבים ו-0 פשרות: כל האמת על קיה קרניבל החדשה

קיה קרניבל החדשה – המיניוואן שחשב מחוץ לקופסה היא מרשימה יותר, היא חכמה יותר והיא ידידותית יותר לסביבה | עם עיצוב מרשים בסגנון SUV , מרחב פנימי עצום ל-8 נוסעים ומערכת הנעה היברידית חדשנית (רכב)

כיכר בשיתוף טרגט מוטורס|מקודם
ש

חוויה קולינרית

הסאונד, הריח, הסטייל – זה לא סתם סטייק, זו אמנות

ככה נראית חוויה קולינרית בלתי נשכחת: אנטריקוט הר חוצבים מזמינה אתכם לערב שכולו יוקרה, איכות וטעם – וגם… אירועים פרטיים ועסקיים באווירה שאין כמותה! (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף אנטריקוט|מקודם

יכבוש אתכם

מתכון ללחם תלישה מטריף שיפתיע את כולם בטעמו

אחרי שבוע של מצות, הגיע הזמן ללחם אמיתי – רך, ריחני וממכר. לחם תלישה בציפוי שמן, שום ואורגנו שימלא את הבית בריח של בית ויחזיר לכם את החשק לארוחות. כל תלישה היא ביס של ניחומים שאי אפשר להפסיק לטרוף (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל||
7
ש

זנב השור

זה המתכון שיגנוב את ההצגה בשולחן החג!

מחפשים מתכון שישאיר את כולם פעורי פה? | הנה מתכון שמחמם את הלב והנשמה, מושלם לשבת או לארוחת חג משפחתית | תבשיל זנב שור ברוטב יין אדום משובח מאת השף אוראל בראל

כיכר בשיתוף וול-דאן|מקודם
ש

פריכות וטעמים עמוקים

כרובית ממולאת בבשר: המתכון שיהפוך את הארוחה לחגיגה

כרובית רכה ועדינה מתחבאת בתוך מעטפת בשר עסיסית, מתובלת בדיוק במידה הנכונה. הטיגון מעניק לה פריכות זהובה, והבישול ברוטב עמוק וסמיך מחבר בין כל הטעמים לחוויה מושלמת. ביס אחד, ואתם כבר מכורים! (אוכל ומתכונים)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן|מקודם

לפסל ולכל השנה

קינוח מפנק לפסח: עוגת קוקוס ושוקולד ללא גלוטן

העוגה הזו היא תענוג לכל החושים – בלי גלוטן, מושלמת לפסח ולכל השנה. עם בסיס קוקוס ואגוזים, קרם שוקולד עשיר וציפוי ריצ' קצפתי, היא קינוח שמספיק קל כדי להכין וגדול בשביל לפנק את כולם! (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל||
21
ש

טעמים מושלמים

עסיסי: בשר 8 עם פרחי כרובית וארטישוק טרי בסיר אחד

הסיר הזה מתחיל עם פרוסות בשר מספר 8 (שריר הזרוע), נתח בשר איכותי ומרקם רך במיוחד, שמתבשל lentamente (לאט) עד שהוא סופג את כל הטעמים שמסביב. הפרוסות האדומות של הבשר נמסות בפה, רכות ועסיסיות | לאורך הבישול, מצטרפים לסיר פרחי כרובית טריים, שהופכים רכים ומלאים בטעמים. כל פרח של כרובית, במרקם הנפלא שלו, סופג את הרוטב העשיר של הבשר ומוסיף לתערובת את המתיקות והמרקם הייחודי של הירק, שמשתלב בצורה מושלמת עם טעמי הבשר (אוכל ומתכונים)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן|מקודם
ש

טכנולוגיה מתקדמת

תכונת הפירוליזציה: הסוד לתנורים כשרים לפסח

בוש וסימנס מציגות את סדרת הפרימיום של התנורים הבנויים תוצרת גרמניה, עם תכנית הפירוליזציה לניקוי עצמי ושריפת שומנים בכ- 480 מעלות, שמכשירה את התנור לפסח בלחיצת כפתור לרמת 'ליבון חמור' (צרכנות)

כיכר בשיתוף בוש|מקודם
ש

כשכולם מרוצים

וואו: הפיצה הכי טעימה עם קוד קופון משתלם במיוחד!

על ארוחת גורמה שבושלה ב-3 דקות, אמא שמעדיפה סמרטוט וג'ל אורנים על פני הילדים שלה ופיצה שהיא פיצוי מושלם לתקופה | התחילה עונת ה"אוכלים ג'אנק פוד כי אין זמן לבשל וחשק ללכלך את המטבח כשכל הבית על גלגלים". אז אם כבר הולכים על אוכל מוזמן, לפחות שיהיה טעים ומפנק | וכעת גם במבצע משתלם: פיצה ב- 55 ₪ בהזמנת 2 מגשים: קוד קופון לגולשי כיכר: 5575 (חדשות האוכל)

ציקי גל|מקודם
ש

ברמה הגבוהה ביותר

מרתק: הסוד המשפחתי של היין הכשר הכי נמכר בעולם

אם תתבוננו בתווית 'הרצוג', תגלו לא רק יין משובח, אלא סיפור של תשעה דורות של תשוקה, מחויבות ואהבה ליין. ממסדרונותיו של הקיסר פרנץ יוזף ועד לכרמים שטופי השמש של קליפורניה – משפחת הרצוג ממשיכה לייצר יינות ברמה הגבוהה ביותר, עם כבוד למסורת היהודית (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף הרצוג|מקודם