כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לאוסובוקו עגל-ויל על מצע פירה ירקות שורש

מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת מנה שמחברת בין תבשיל אוסובוקו איטלקי לנתחים עסיסיים של עגל-ויל משובח שמגיע מצרפת. כאן, הוא מתבשל ביין לבן וירקות ומוגש על מצע פירה ירקות שורש (מתכונים, צרכנות)

1
kikar.co.il בשיתוף meatme israel | מקודם | ז' באלול | 29.08.17
אוסובוקו עגל-ויל על מצע פירה ירקות שורש (צילום: meatme israel)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

לאוסובוקו:
  • 1 מגש אוסובוקו עגל-ויל
  • 2 גזרים, מקולפים ופרוסים
  • 5 שיני שום
  • 4 גרגרי פלפל אנגלי
  • 700 מ"ל יין לבן
  • 1 בצל, פרוס
  • 1 כוס עלי סלרי
  • מלח ופלפל שחור
לפירה:
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2-3 שיני שום, פרוסות
  • 5 כפות שמן
  • 1 בטטה גדולה, מקולפת וחתוכה גס
  • 2 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים גס

אופן ההכנה:

הכנת האוסובוקו:
1. בתבנית פיירקס, מניחים את פרוסות הגזר, שיני השום והפלפל האנגלי, יוצקים מעל 1 כוס יין לבן ומפזרים את פרוסות הבצל ועלי הסלרי.

2. מניחים על הכל את נתחי העגל, מתבלים במלח ופלפל שחור ולבסוף יוצקים על הכל יין לבן עד לכיסוי הירקות.

3. אוטמים את התבנית בנייר כסף מכל הצדדים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעתיים וחצי.

הכנת הפירה:
4. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל והשום ומזהיבים במשך כשעה על אש נמוכה.

5. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים עם מעט מלח, ומבשלים בתוכו את הבטטות ותפוחי האדמה עד לריכוך. מסננים היטב ומעבירים לקערה.

6. מוסיפים לקערה את הבצל המושחם ומועכים לפירה.

אופן ההגשה: מחלקים את הפירה בין שתי צלחות הגשה (ניתן להיעזר ברינג למראה פוטוגני יותר), מניחים מעל נתח עגל-ויל ומגישים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
הכנתי פשוט וטעים שווה לנסות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תהילה06.09.17
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

משחקים חינם ונהנים

משועממים? נחים מהנקיונות? כנסו למשחק מלא אנרגיה >>

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם