מיוחד

מתכון לקרוקטים במילוי אסאדו בטריאקי

אם יש מנה שהספרדים מצטיינים בה היא הקרוקטים - כדורי פריכים מבחוץ עם מילוי רך מבפנים שמכינים במגוון וריאציות. היום נכין אותם בגרסה בשרית מושלמת של מעטה פריך שעוטף מילוי אסאדו קצוץ בטריאקי (מתכונים, אוכל)

אסאדו קרוקטס - קרוקטים במילוי אסאדו (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1.5 ק"ג בשר אסאדו עם עצם מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 4-5 שיני שום קלופות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גס
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:
ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

אופן הכנת קרוקטים במילוי אסאדו בטריאקי (צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. מניחים את נתח הבשר בתבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים מעל שמן זית, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גס ומעסים בידיים את השמן והתיבול לתוך נתח הבשר.

2. מפזרים בתבנית את שיני השום, בשלמותן, מכסים את הנתח בנייר אפייה נוסף ואוטמים היטב עם מספר שכבות של נייר כסף - חשוב שהבשר יהיה אטום לגמרי כדי שלא יתייבש.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-160-170 מעלות במשך 6 שעות.

4 לאחר האפייה, מסירים את העצמות מהנתח, יוצקים מעל את הטריאקי וקוצצים היטב את הבשר על קרש חיתוך.

5. מחזירים את הבשר הקצוץ לתבנית בה אפינו אותו - ולא שופכים ממנה את השמן שנותר בה מהאפייה. מכסים את התבנית ומעבירים למקרר למשך 3 שעות כדי שהבשר יתייצב ונוכל לעצב ממנו כדורים בקלות.

6. מגלגלים כדורי בשר בגודל שווה, מסדרים במגש או בתבנית ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות כדי שהכדורים לא יתפרקו בטיגון.

7. מחממים שמן לטיגון עמוק ובמקביל, מערבבים בקערה את הקמח עם המים, מלח ופלפל שחור (מתקבל מרקם של טחינה). בקערה נפרדת, מניחים את פירורי הלחם. טובלים את הכדורים בבלילה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק על אש בינונית עד להשחמה יפה. מגישים את הכדורים חמים על מצע של צ'יפוטלה או איולי שום.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר