כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למלפוף - כרוב ממולא בשר ואורז

למה לשבת לגלגל אחד אחד כשאפשר למלא את הכרוב *בשלמותו*? הכירו את ה"מלפוף" - כרוב עם מילוי מענג של בשר ואורז. לאחר האפייה פשוט פורסים כמו עוגה ומגישים. ללקק את האצבעות! (מתכונים, אוכל)

4
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | ו' באדר | 27.02.23
מלפוף - כרוב ממולא בשר ואורז
מלפוף - כרוב ממולא בשר ואורז (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 500-600 גרם בשר טחון טרי מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 כרוב לבן גדול
  • 2 כוסות אורז בסמטי (מודדים בכוסות חד פעמיות לשתייה קרה)
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 פחית עגבניות קצוצות דק
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית שטוחה פפריקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:
ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

1. שולקים את הכרוב במים חמים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך.

2. בסיר נפרד, שולקים את האורז במים במשך 6-7 דקות, מסננים ומצננים את האורז בעזרת מים קרים.

3. בסיר בינוני על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את התבלינים ו-"פותחים" אותם בשמן במשך דקה.

4. מוסיפים את הבשר, מפרקים ומפוררים אותו בעזרת מזלג ואז מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות והאורז ומערבבים היטב.

5. מרפדים את התחתית והדפנות של סיר שמתאים לאפייה בתנור עם עלי הכרוב הרכים. שופכים פנימה את המלית, מכסים אותה עם עלי כרוב ומהדקים (צפו בסרטון).

6. מכסים את החלק העליון בנייר אפייה, סוגרים את מכסה הסיר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה. לאחר האפייה, מצננים קלות ואז הופכים על משטח, פורסים למשולשים ומגישים.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
כרוב ממולא בסגנון אשכנזי
יהודה המכבי27.02.23
2
איזו יצירה. בע"ה אנסה תודה. רק שאלה- את הכרוב מכניסים למים חמים כבר או למים קרים ?
וואוו28.02.23
תודה רבה . למים חמים
אוראל בראל05.03.23
1
ואוו גאונות ,המתכונים שלך
טלי13.03.23
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם