כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לארנצ׳יני מוצרלה על מצע קרם פטריות וערמונים

ארנצ׳יני - מנה מהמטבח הסיציליאני המורכבת מכדורי אורז הממולאים במוצרלה שנמסה בפה, מצופים בפירורים ושקדים שמתפצפצים בפה בכל נגיסה וכאילו כל הטוב הזה לא מספיק, מונחים על מצע קרם פטריות וערמונים (מתכונים, אוכל)

1
אושרית אברג'יל | כיכר השבת | י"ח בכסלו | 16.12.19
ארנצ׳יני מוצרלה על מצע קרם שמנת, פטריות וערמונים
ארנצ׳יני מוצרלה על מצע קרם שמנת, פטריות וערמונים (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לכדורי האורז:

  • 1 כוס ריזוטו (אורז עגול)
  • מים
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 32%
  • 1/2 כוס שמנת לבישול 10%
  • 30 גרם חמאה
  • מלח
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • קוביות מוצרלה / גבינה צהובה
  • 1 ביצה, לציפוי
  • פירורי לחם ושקדים קצוצים (לא חובה), לציפוי

לקרם הפטריות והערמונים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 סלסילה פטריות פורטבלו, קצוצות
  • 1 שקית ערמונים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
  • 1 כף סוכר
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1/2 כפית תבלין צ׳ילי
  • מלח ופלפל שחור
  • מים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הכדורים: מטגנים את האורז בחמאה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד לצמצום מוחלט. מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים שוב עד שהמים מצטמצמים.

2. מוסיפים 1 כוס מים + מעט מהשמנת לבישול. כשהמים רותחים, מנמיכים ומכסים ל-10 דקות.

3. מכבים את האש, מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבבים היטב. מחכים כ-10 דקות עד שהאורז מצטנן. מוסיפים 1 כף שמנת חמוצה ומערבבים. האורז צריך לצאת דביק ורטוב. מתבלים.

4. יוצרים כדורים ומכניסים לתוך כל כדור קוביית מוצרלה / גבינה צהובה.

5. טובלים כל כדור בביצה ומגלגלים בציפוי הפירורים. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב-שחום מכל הכיוונים.

6. מכינים את רוטב הפטריות: מטגנים בשמן זית את הבצל, עד לקבלת גוון שחום. מוסיפים את הסוכר ומטגנים עד לקרמול.

7. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להתכווצותן. מוסיפים את הערמונים ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבישול כ-10 דקות, בסיר מכוסה.

8. מצננים מעט וטוחנים בבלנדר / מעבד מזון. מחזירים לסיר, מוסיפים את גרידת הלימון והתבלינים ומבשלים עוד 2-3 דקות.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נשמח לקבל עוד מתכונים
שירה16.12.19
חלבי
ש

האישה שמעוררת השראה: סיפורה של מושקי לנדאו

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

ריאיון מעורר השראה 

החרדית הכי בכירה על הדרך שלה לפסגת ההצלחה • צפו

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

מתכון חובה לחנוכה!

סופגניות שמנת וניל מתוקות וטעימות- המטעמים של ורד

ורד כהן | 11.12.23
ש

טעמי החנוכה

מיני לביבות גבינה מלוחות- טעים וקל הכנה/ רחלי קרוט

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

דואגים לכם

מחלבת טרה בייצור ואספקה סדירה גם תחת אש

כיכר בשיתוף טרה | מקודם
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם
ש

לחוויית קיץ מרעננת

יטבתה השיקה את משקה הפונץ' בננה בשקיות אישיות

כיכר בשיתוף יטבתה | מקודם

חדיש וטעים

עוגת גלידת לוטוס ממכרת וקלה להכנה

אוראל בראל | 10.08.23

מאפה יפה

סְפוֹלְיָאטֶלֶה- המתכון המנצח לשבירת הצום

אוראל בראל | 27.07.23

מקורי

פתיתים חלבי - מגוון, יפה ופיקנטי

אוראל בראל | 24.07.23
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

מי שמבין, מבין.

שוקולד ספלנדיד מוס משובח במגוון טעמים נפלאים

כיכר בשיתוף עלית | מקודם

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

חדש מתנובה

מותג גבינות המשולשים "נעמה" בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף | מקודם
ש

לכל זמן ועת

מגוון היוגורטים של דנונה לשגרה טובה ומזינה יותר

כיכר בשיתוף דנונה | מקודם
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

תוצרת בית

או לה לה: מקלות מוצרלה מצופים בפירורי לחם

כיכר אוכל | 12.03.23

מה נאכל היום?

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22

מה נאכל היום?

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22