כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק גזר צלוי מהיר הכנה

לכאורה לא ברור איך למרק שעשוי רק מגזר ועוד שישה רכיבים פשוטים ולוקח בקושי חצי שעה להכין אותו, יש טעם כל כך עשיר ומורכב. אבל הנה הסוד: אחד משלבי ההכנה כולל את צליית הגזר בתנור, מה שמעניק לו ארומה מתוקה עמוקה (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בטבת | 29.12.15
מרק גזר צלוי בטעם עשיר
מרק גזר צלוי בטעם עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6-8 גזרים גדולים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • 6 כוסות ציר ירקות (אפשרות פחות מומלצת: מים)
  • 3 ס"מ ג'ינג'ר
  • 1 גבעול תימין
  • 1/2 בצל גדול
  • 2 שיני שום גדולות
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת מרק גזר עשיר:

רגע לפני: לכאורה לא ברור איך למרק שעשוי רק מגזר ועוד שישה רכיבים פשוטים ולוקח בקושי חצי שעה להכין אותו, יש טעם כל כך עשיר ומורכב. אבל הנה הסוד: אחד משלבי ההכנה כולל את צליית הגזר בתנור, מה שמעניק לו ארומה מתוקה עמוקה. אנחנו ממליצים להשקיע בציר ירקות עשיר, כי יש כאן ממש מעט רכיבים, וכל אחד מהם משפיע.

>> כך תכינו ציר ירקות עשיר. הכפילו כמויות ושמרו בהקפאה. בחורף הזה עוד תצטרכו את הציר הזה.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מקלפים וחותכים את הגזרים לעיגולים בעובי 2.5 ס"מ, מסדרים את עיגולי הגזר בתבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומפזרים מלח בנדיבות. צולים בתנור במשך 20 דקות או עד שהגזרים רכים ומוציאים.

• במקביל, מרתיחים בסיר מרק גדול את ציר הירקות (או המים. אבל, כאמור, זו אופציה עדיפה פחות כי כך מאבדים טעמים חשובים במרק), מוסיפים את חתיכת הג'ינג'ר וגבעול התימין ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 15 דקות.

• קוצצים את הבצל ושיני השום, מחממים את שמן הזית שנותר בסיר בינוני, ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד להשחמה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה ומוסיפים את עיגולי הגזר הצלויים.

• מסירים מציר הירקות את הג'ינג'ר והתימין, ויוצקים את הציר לסיר עם הבצל והגזר. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5-10 דקות, כך שניתן למעוך את הגזר בקלות. מסירים מהאש.

• בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את המרק למחית סמיכה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
מתכון מצויין!
ליאורה14.09.17
3
כמו ג'ינגר ועלי תימין ??????????
שאג29.12.15
2
מה זה ציר ירקות??
ישראלה30.12.15

הצגת כל התגובות

1
על כל גזר כוס מים (סליחה, ציר)... איך יהיה סמיך??? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
סמי הסמיך29.12.15
אולי גם יעניין אותך
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22