כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק עגבניות סמיך וטעים

האמת? רק בגלל הצבע היפהפה שווה להכין את המרק הזה. אוקיי, גם הטעם הוא סיבה מצוינת. מתכון למרק עגבניות סמיך וטעים. כשהמרק על האש, מבשלים פסטה בסיר אחר, ומגישים את המרק חם בקערות אישיות, ומעל מפזרים את הפסטה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ו' באדר ב' | 16.03.16
מרק עגבניות סמיך וטעים
מרק עגבניות סמיך וטעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג עגבניות בשלות
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 1 בצל גדול
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כוסות מים רותחים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 חבילת פסטה - כל סוג שתבחרו (לא חובה)

אופן הכנת מרק עגבניות:

1. מקלפים את העגבניות. וכך עושים זאת בקלות: מסמנים X בתחתית העגבניות, מעבירים לקערה, יוצקים מעל מים רותחים שיכסו את העגבניות, ומשהים במשך 8 דקות. כעת ניתן להסיר בקלות את הקליפה.

2. חוצים לשניים את העגבניות הקלופות, מסירים את הזרעים, וקוצצים לקוביות קטנות.

3. פורסים את הבצל לטבעות, ממיסים את החמאה במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

4. מוסיפים את קוביות העגבניות למחבת, ומבשלים יחד על אש בינונית, עד לריכוך.

5. במקל בלנדר או מעבד מזון, טוחנים את הבצל והעגבניות למחית חלקה.

6. מעבירים את המחית לסיר עמוק, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ואת רסק העגבניות, ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור. מבשלים במשך 15 דקות על אש בינונית.

7. במקביל, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. יוצקים את המרק לקערות אישיות, מוסיפים את הפסטה ומגישים חם.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22