כיכר השבת

מארחים בסטייל

מתכון למרק עגבניות ופרמזן בסגנון איטלקי

תוך פחות משעה יתייצב על שולחנכם המרק המדויק לעונה הזו - כשלא ברור אם חורף או קיץ והאורחים כבר בדלת. גבינת הפרמזן מוציאה מהעגבנייה את כל הצדדים הטובים שבה ומעניקה למרק מרקם מושלם שהכי טעים להגיש לצד טוסט פרמזן (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בתשרי | 16.10.19
מרק עגבניות ופרמזן
מרק עגבניות ופרמזן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 90 גרם חמאה לא מלוחה
  • 1 בצל, קצוץ
  • 5 שיני שום, פרוסות
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס  
  • מלח ופלפל שחור
  • 800 גרם עגבניות קלופות שלמות משימורים
  • 170 גרם "קליפת" גבינת פרמזן

לטוסט פרמזן (אופציונלי):

  • 4 פרוסות בגט
  • 1 שן שום, קלופה
  • 1/4 כוס פרמזן מגורדת דק

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש בינונית, ממיסים את החמאה. ברגע שהיא מתחילה לבעבע, מערבבים פנימה את הבצל ומטגנים עד להזהבה במשך 5-7 דקות. מוסיפים את השום, הצ'ילי הגרוס וקמצוצים נדיבים של מלח ופלפל שחור, ומטגנים במשך 2-3 דקות.

2. מערבבים פנימה את העגבניות והמיץ שלהן, 1 כוס מים ואת קליפת הפרמזן ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך כ-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות מתפרקות והתערובת מסמיכה, בערך 30 דקות (אם תתקלו בפרמזן דבוקה לתחתית או דפנות הסיר, גרדו אותה בכף עץ).

3. מסירים את קליפת הפרמזן מהמרק ונותנים לו להצטנן מעט לפני שטוחנים אותו בעזרת מוט בלנדר למרקם הרצוי. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

הכנת הטוסטים:
4. משפשפים צד אחד של כל פרוסת בגט עם שן השום ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את הגבינה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות, עד להזהבה יפה.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מה זה קליפת פרמזן?
עמירה דוד31.10.19
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22