כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק עדשים אדומות טעים ובריא ב-10 דקות עבודה

מרק חורפי סמיך ומנחם, עמוס ברכיבים בריאים ומזינים, טעם עשיר ומרקם קרמי במיוחד - למרות שאין כאן טיפת שמנת והמרק פרווה לגמרי. מתכון למרק עדשים אדומות עם בצל וגזר ותוספת לימון שמקפיצה את כל העסק (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ח בטבת | 22.12.21
מרק עדשים
מרק עדשים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
  • 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כפיות כמון
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית כורכום
  • 6 כוסות ציר ירקות (1.5 ליטר) או מים עם אבקת מרק
  • 1/2 1 כוסות (285 גרם) עדשים אדומות, שטופות
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, הגזר, השום וקורט של מלח ופלפל שחור. מטגנים במשך 6-8 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתרככים.

2. מוסיפים את רסק העגבניות, הכמון, הכוסברה הטחונה, הפפריקה המעושנת והכורכום, מערבבים ומבשלים במשך 30 שניות.

3. יוצקים פנימה את ציר הירקות או המים עם אבקת המרק ואת העדשים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 15-18 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעדשים רכות.

4. במוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים למרקם חלק רק מחצית מכמות המרק.

5. מוסיפים למרק כפית גרידת לימון ו-3 כפות מיץ לימון ומערבבים היטב. טועמים ומתבלים בעוד קצת מלח, אם צריך. מגישים חם עם כוסברה קצוצה.

ניתן לשמור את המרק בכלי אטום במקרר עד שבוע או להקפיא עד 3 חודשים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
איפה העדשים?.....
ללא שם30.12.21
1
איזו אבקת מרק? ואיך מכינים ציר?
ראובן24.12.21
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22