כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

זהו, "אחרי החגים" כבר כאן ונראה לנו שבשלה העת להתחיל להכין מרקים עשירים ומפנקים, שהם ארוחה בפני עצמם. נתחיל בגרסה מהירה של מרק ברוקולי מוקרם, שיהפוך את החזרה לשגרה לקלה יותר. חורף בריא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ג בתשרי | 18.10.22
מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל
מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף חמאה
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
  • 1 כוס גזר חתוך לקוביות
  • 3 כוסות ברוקולי טרי או קפוא
  • 2 כוסות ציר ירקות
  • 1/2 כפית טימין
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל - לפי הטעם
  • 2 כפות קמח לבן, מנופה
  • ½1 כוסות שמנת מתוקה
  • ⅓1 כוסות גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, מבשלים את החמאה, הבצל והגזר, על אש בינונית, עד שהבצל מתרכך (כ-3 דקות). מוסיפים את הברוקולי, הציר והתבלינים ומבשלים עד שהברוקולי מתרכך, כ-8 דקות.

2. מוציאים כוס אחת מהברוקולי, קוצצים גס ומניחים בצד. בבלנדר, טוחנים את כל שאר הירקות יחד עם הציר.

3. מניחים את הקמח בקערה קטנה. מוסיפים מעט שמנת, בכמה פעימות, תוך ערבוב מתמיד, עד לקבלת מרקם חלק.

4. מביאים לרתיחה את תערובת הירקות ומקציפים פנימה את תערובת השמנת. ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת סמיכה ומבעבעת, כ-3-4 דקות.

5. מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הגבינה והברוקולי השמור ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22