כיכר השבת

ספיישל שבועות

מתכון לעוגת גבינה על בסיס ברטון שקדים או: עוגת גבינה פירורים

לכבוד החג, מלי יהודיוף תלמד אתכם להכין עוגת גבינה על בסיס ברטון שקדים, שזה בעצם עוגת גבינה פירורים שאפויה על בצק חמאתי, נימוח ומענג עם מלית גבינות מתוקה ומפנקת, מקושטת בתותים ופקאן מקורמל. תוכלו להכין עוגות אישיות או עוגה אחת גדולה (מתכונים לשבועות, אוכל)

1
מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ז באייר | 09.05.21
עוגת גבינה על ברטון שקדים או עוגת גבינה פירורים
עוגת גבינה על ברטון שקדים או עוגת גבינה פירורים (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבסיס - בצק ברטון שקדים:

  • 200 גרם קמח לבן (מודדים לאחר הניפוי)
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 50 גרם שקדים פרוסים
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • 1/2 1 כוסות אבקת סוכר
  • גרידת קליפה מלימון אחד שלם

למלית:

  • 250 גרם קרם פטיסייר מוכן (ניתן להשיג בסופרים וחנויות לאפייה)
  • 250 גרם קרם מסקרפונה מוכן (ניתן להשיג בסופרים וחנויות לאפייה)
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף תמצית וניל איכותית

לקישוט:

  • תותים, חתוכים לרבעים
  • פקאן מקורמל מצופה בשבבי קוקוס (להשיג בחנויות לאפייה או בסופרים גדולים)

אופן ההכנה:

הכנת הברטון:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה (המתאים ללישה), מניחים את הקמח, השקדים הטחונים והפרוסים ואבקת הסוכר ומערבבים קלות.

2. מוסיפים את קוביות החמאה (חשוב שהיא תהיה קרה) ומעבדים בפולסים קצרים רק עד להיטמעות בקמחים. היזהרו לא לעבד יותר מדי.

3. מוסיפים את גרידת הלימון ואת החלמונים - מוסיפים חלמון אחד, מערבבים עד להיטמעות ואז מוסיפים את החלמון השני.

4. מעבדים הכל יחד לבצק אחיד, יציב ודביק. 2/3 מכמות הבצק עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה ואת הבצק הנותר, מרדדים על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהוא מקבל גוון זהוב ומעט שחום. מיד בתום האפייה מוציאים מהתנור ומפוררים לפירורים בעזרת מזלג.

5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרפדים אותו בשכבה אחת בתבנית עגולה או מרובעת או בתבניות אישיות עגולות בקוטר 8 ס"מ ואופים בחום של 170 מעלות במשך 20 דקות. אחרי האפייה, מוציאים מהתנור ומקררים.

הכנת המלית:
6. בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מניחים את קרם המסקרפונה וקרם הפטיסייר. מעבדים את שניהם יחד לקרם אחיד, נעים למגע וללא גושים. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג וניל, אבקת הסוכר ותמצית הווניל וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת של קצפת קרמית חלקה.

הרכבת העוגה / העוגות:
7. יוצקים את המלית על הבצק האפוי שבתבנית או בתבניות האישיות ומפזרים מעל את פירורי הבצק המוזהבים (מסעיף 4).

8. מקשטים ברבעי תותים ופקאן מקורמל ומעבירים למקרר לספיגת טעמים והתייצבות מלאה במשך 5 שעות לפחות לפני שמגישים. את התותים והפקאן אפשר להוסיף סמוך להגשה.

יש שאלות? אנחנו בתגובות

(צילום: מלי יהודיוף)
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
כמו תמיד מלי יקרה תמיד מפציצהה עם מתכונים שווים תודההה
לאה 09.05.21
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23