כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון לטארטים תפוחים וקינמון מיניאטוריים

מכירים את העוגות האישיות, הפריכות והמפתות, שעומדות מאחורי הדלפק במאפייה האהובה עליכם? אלה שמעולם לא חשבתם להכין בבית? מסתבר שאתם יכולים לעשות זאת, כל עוד יש לכם חבילת בצק עלים במקפיא. אם לא השתכנעתם, בדקו את התיאוריה הזו על הטארטים הללו. הטריק שיגרום להם להיראות מקצועיים: לאחר חיתוך בצק העלים לריבועים בודדים, חרצו בתוך כל אחד מהם ריבוע קטן יותר (ואז ערמו מעל את פרוסות התפוחים). פעולה זו תמנע מהשכבות החמאתיות של הפאיים להתנפח במרכז, כך שהם יצאו מהתנור עם מראה מסודר ומהודק בדיוק כמו כשהם נכנסו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ד בכסלו | 18.11.21
תפסיקו ליישר: טארטים תפוחים וקינמון מיניאטוריים
תפסיקו ליישר: טארטים תפוחים וקינמון מיניאטוריים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 דף בצק עלים קפוא, מופשר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 תפוח חמצמץ-מתוק (כמו פינק ליידי), ללא הליבה
  • 2 כפות חמאה / מרגרינה, מומסת
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כף סוכר דמררה + עוד, לזילוף
  • 1 כפית קינמון + עוד, לפי הצורך
  • קורט מלח גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. על משטח מקומח קלות מרדדים ומשטחים מעט את בצק העלים. חותכים ל-6 ריבועים. בעזרת סכין חורצים (לא עד הסוף) ריבוע מעט קטן יותר, בתוך כל מאפה; מחוררים את כולו עם מזלג. מניחים את חתיכות בצק העלים על תבנית האפייה המוכנה. מצננים במקרר בעת הכנת התפוחים.

3. בקערה קטנה טורפים את הביצה עם כף אחת של מים. מניחים בצד.

4. חותכים את התפוח לפרוסות דקות בעובי של כ-0.3 סנטימטר. בקערה בינונית מערבבים יחד את החמאה או המרגרינה, תמצית הווניל, הסוכר, הקינמון והמלח. מוסיפים את פרוסות התפוחים ומערבבים, לציפוי. טועמים ומוסיפים עוד קינמון לפי הצורך.

5. מוציאים את בצק העלים מהמקרר. מברישים את השוליים בתערובת הביצים השמורה. מסדרים כמה מפרוסות התפוחים על כל ריבוע, קרוב ככל האפשר לקו הסימון. מפזרים מעל בנדיבות את שאר הסוכר. מצננים במקרר 8-10 דקות.

6. אופים את הטארטים עד שהם תופחים ומזהיבים, 30-35 דקות. מצננים מעט טרם ההגשה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23