כיכר השבת

מתכונים לחנוכה

מתכון למריטוצו: לחמניות איטלקיות במילוי קצפת

מרחוק הן ייראו לכם כמו סופגניות עם מילוי מוגזם מדי ולבן מדי, אבל לא. אלה לחמניות איטלקיות רכות וריחניות בשם ״מריטוצו״, ממולאות בקצפת וניל ופטיסייר מתוקה ואוורירית. רוצים להעיף אותן גבוה אפילו יותר? לפני מילוי הקצפת, מרחו בלחמניות קרם נוגט, ממרח לוטוס או שוקולד (מתכונים לחנוכה, אוכל)

3
מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ' בכסלו | 24.11.21
מריטוצו: לחמניות איטלקיות במילוי קצפת
מריטוצו: לחמניות איטלקיות במילוי קצפת (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 4 כוסות (560 גרם) קמח מנופה
  • 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 170 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • גרידת קליפה מ-1/2 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

להברשה:

  • 1 ביצה טרופה עם 1 כף מים
  • 1/4 כפית סוכר

לסירופ סוכר:

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • מיץ מ-1/2 לימון

למילוי הקצפת:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפיות אבקת סוכר
  • 3 כפות קרם פטיסייר מוכן

תוספות וקישוט:

  • קרם נוגט, ממרח לוטוס או ממרח שוקולד
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

ברכתן של הלחמניות "מזונות"
גללו למטה לתמונות של אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מעבדים במהירות נמוכה במשך 3 דקות את הקמח, השמרים, הביצים, החלב והסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה, המלח, גרידת לימון ותמצית הווניל ומעבדים במהירות גבוהה יותר במשך 8 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ודי דביק.

2. משמנים קערה נקייה, מעבירים לתוכה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה שלם (12 שעות). הבצק יתפח קלות, אך לא יכפיל את נפחו.

3. מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק לחתיכות שוות במשקל 55 גרם כל אחת. מגלגלים כל חתיכה לכדור ומסדרים את הכדורים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

4. מעצבים כל כדור למעין גליל מאורך בגודל שווה, מכסים את גלילי הבצק ומניחים להתפחה במשך שעה.

5. טורפים ביצה עם כף מים ו-1/4 כפית סוכר, מברישים את גלילי הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון שחום יפה.

6. במקביל, מניחים את כל רכיבי סירופ הסוכר בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. מיד כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים אותן בסירופ ומצננים היטב.

7. במיקסר עם מקצף בלון, מקציפים את רכיבי מילוי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים את הקצפת במקרר עד לשימוש.

8. מבצעים חתך אורכי בכל לחמניה, מעבירים את הקצפת לשק זילוף ומזלפים בתוך כל לחמנייה בנדיבות. לפני הזילוף, אפשר למרוח את פנים הלחמנייה בקרם נוגט, ממרח לוטוס או ממרח שוקולד. מיישרים את החלק העליון בעזרת מרית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים מיד.

אופן ההכנה - בתמונות:

מעצבים כל כדור בצק לגליל מאורך (צילום: מלי יהודיוף)
לאחר האפייה, מברישים מיד בסירופ סוכר (צילום: מלי יהודיוף)
ממלאים כל לחמנייה בקצפת, מיישרים ומקשטים באבקת סוכר (צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אין על האוכל האיטלקי!!!!!!!!!!
בת לאיטלקי.25.11.21
2
וואי פצצה
לאה24.11.21
1
אפשר גם סתם קצפת?
חל.ג24.11.21
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23