כיכר השבת

מתכון חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים

מנה בסגנון המזרח הרחוק, שכוללת חלבון, ויטמינים ובעיקר טעם נפלא: מתכון להכנת חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים. תוסיפו אורז וקיבלתם ארוחה מנצחת לערב משפחתי (מתכונים, אוכל)

1
כיכר השבת | י"ג באלול | 08.09.14
חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים
חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 4 נתחי חזה עוף
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות רוטב טריאקי
  • 3 שיני שום
  • מלח ופלפל שחור
  • לירקות המוקפצים:
  • 1/2 חבילת שעועית ירוקה
  • 2 גזרים
  • 2 גמבות
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית שבבי צ'ילי חריף
  • 5 כפות רוטב סויה
  • מלח ופלפל
  • שמן

אופן הכנת חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים:

רגע לפני: מנה בסגנון המזרח הרחוק, שכוללת חלבון, ויטמינים ובעיקר טעם נפלא: מתכון להכנת חזה עוף בטריאקי עם ירקות מוקפצים.

• כותשים את השום לקערה ומערבבים היטב עם שמן הזית ורוטב הטריאקי. מתבלים במלח ופלפל שחור ומשרים את נתחי חזה העוף במשרה. מעבירים למקרר למשך 30 דקות ואף יותר.

• מלהיטים מחבת יבשה, מניחים עליה את נתחי חזה העוף במשך 3 דקות מכל צד.

הכנת הירקות המוקפצים:
• חותכים את הגזרים למקלות דקים, את הגמבות לרצועות וקוצצים את שיני השום.

• מחממים מעט שמן בווק או מחבת כבדה, ומקפיצים את מקלות הגזר על אש גבוהה. מוציאים לכלי נפרד, לפני שהם מתרככים. חוזרים על אותה פעולה עם רצועות הגמבה.

• מנמיכים את האש, מוסיפים מעט שמן ומטגנים קלות את שיני השום, תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ.

• מוסיפים את השעועית למחבת, מגביהים את האש ומקפיצים, תוך כדי ערבוב. מקפידים שהשום לא יישאר בתחתית המחבת.

• מחזירים את הגזרים והגמבות למחבת, ומתבלים ברוטב סויה, שבבי הצ'ילי מלח ופלפל שחור.

• מקפיצים ומערבבים, עד שהשעועית מתרככת. מסירים מן האש.

אופן ההגשה: מניחים מנת חזה עוף על צלחת הגשה, ולידה מספר כפות מהירקות המוקפצים. תוסיפו אורז לבן וקיבלתם ארוחה מנצחת לערב משפחתי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יצא נחמד רק הטעם של הטריאקי לא מורגש
חיים21.10.15
אולי גם יעניין אותך
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם