כיכר השבת

ספיישל סעודה מפסקת

מתכון לקרעפלאך ממולאים כבד עוף לסעודה מפסקת

בסעודה המפסקת שלפני יום הכיפורים, נוהגים לאכול כיסוני בצק ממולאים בבשר - קרעפלאך. או איך שאנחנו אוהבים לקרוא להם: "רביולי יהודי". מתכון לקרעפלאך - כיסוני בצק ממולאים כבד עוף שמגישים עם מרק עוף (מתכונים, אוכל)

8
מורן פינטו | כיכר השבת | ח' בתשרי | 21.09.15
קרעפלאך מסורתיים ממולאים כבד עוף
קרעפלאך מסורתיים ממולאים כבד עוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפות שמן
  • קמצוץ מלח
  • למילוי:
  • 400 גרם כבד צלוי
  • 2 בצל לבן
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קרעפלאך:

• מתחילים קודם בהכנת המילוי, כי הבצק לא צריך לנוח, ודורש עבודה מהירה: קוצצים דק את הבצלים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• קוצצים דק ככל האפשר את הכבדים ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים ומטגנים הכל יחד במשך 3-4 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

• מעבדים בקערה את הקמח, המים הרותחים, 2 כפות שמן וקמצוץ מלח לבצק אחיד.

• מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר.

• קורצים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז כל עיגול ממילוי הכבדים, מקפלים לחצי, מהדקים בקצוות ומחברים את שני קצוות הסהר שנוצר לטבעת.

• מרתיחים סיר גדול מלא במים עם מעט מלח, ומורידים למים את הקרעפלאך. מבשלים עד שהכיסונים צפים למעלה. מוציאים לנייר סופג.

• מגישים בתוך מרק עוף.

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
לא שמים ביצה? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרית01.08.17
5
תודה. טיגנתי ויצא ממש טוב
הכנתי. יצא מעול23.09.15
4
מורן לא ידענו שאת גם אלופה באוכל אשכנזי. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מירי21.09.15

הצגת כל התגובות

3
שמים את המים חמים? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אליעזר שטרן22.09.15
2
עבה, יש פתרון לכך?
בלה23.09.15
1
יש לעשות את הבצק במים קרים עם מים רותחים זה לא יוצא טוב אי אפשר להתעסק עם הבצק ניסיתי לא יוצא טוב !! אפשר למלא גם בבשר טחון עם בצל מטוגן בתאבון!!!שבוע טוב (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ליבנת10.10.15
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם