כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפרגיות פריכות ברוטב שום שתכינו שוב ושוב

מתכון מקטגוריית "לגזור ולשמור" - מהיר ופשוט עם טעם של ארוחה מושקעת כשבפועל בקושי עבדתם: פרגיות פריכות עטופות ברוטב שום פיקנטי וממכר שיעבדו נהדר עם כל תוספת - אורז, פירה, ירקות מאודים...הכל! (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו באייר | 31.05.19
פרגיות פריכות ברוטב שום
פרגיות פריכות ברוטב שום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 700 גרם פרגיות או חזה עוף חתוך לרוחב 1 ס"מ
  • 1 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) יין לבן יבש (ניתן להחליף בציר מרק או מים)
  • 2 שיני שום גדולות, כתושות

אופן ההכנה:

1. מתבלים את הפרגיות משני הצדדים באבקת השום, מלח ופלפל שחור.

2. מחממים 1 כף שמן במחבת גדולה על אש בינונית, ממקמים את העופות כך שהחלק העליון כלפי מטה. מועכים קלות את העופות כך שיתפסו את השמן טוב יותר וצורבים אותם במשך 5 דקות עד לקבלת גוון זהוב עמוק וקראסט פריך. הופכים את העופות, מועכים שוב קלות וצורבים עוד 2 דקות.

3. מוסיפים את השום ו-2 כפות שמן זית נוספות. מבשלים במשך דקה אחת עד שהשום מזהיב וריחני. מוסיפים את היין ומנמיכים לאש קטנה. מערבבים את העופות במחבת ומביאים לרתיחה במשך דקה וחצי או עד שריח האלכוהול מתאדה. מסירים מהאש ומגישים לצד כל תוספת אהובה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם