כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ברוטב אסייתי סויה וג'ינג'ר מתקתק ופיקנטי

ביסים קטנים אך מלאים בטעם עשיר וארומטי מהמזרח הרחוק שמתקתקים תוך פחות מחצי שעה והכי טעים להגיש לצד אורז לבן וירקות מאודים. ארוחה מהירה ומזינה, בעיקר לעצלנים שבינינו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בכסלו | 30.11.19
נגיסי עוף ברוטב אסייתי מתקתק ופיקנטי
נגיסי עוף ברוטב אסייתי מתקתק ופיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לרוטב:

  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 2 כפיות מיץ ליים

לעוף:

  • 1 ק"ג פרגיות (ללא עור וללא עצמות) או נתחי חזה עוף, חתוכים לגודל ביס
  • 2 כפיות שמן שומשום / שמן קנולה / שמן צמחי
  • 3 כפיות ג'ינג'ר מגורד
  • 3-4 שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

2. מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה ומוסיפים 1 כף שמן. מתבלים את נתחי העוף במלח, מוסיפים למחבת ומטגנים אותם עד להזהבה יפה מכל הצדדים. אם המחבת לא גדולה מספיק, מטגנים את העופות בקבוצות ומוציאים את מה שמוכן לצלחת.

3. לאותה מחבת (כשהיא ללא עופות), מוסיפים את שמן השומשום ואז את הג'ינג'ר והשום. מטגנים במשך 30 שניות עד שהם ריחניים ואז יוצקים עליהם את הרוטב שבקערה. מביאים הכל לרתיחה וכשהנוזלים מבעבעים, מחזירים את נתחי העוף לרוטב.

4. מקפיצים את העופות ברוטב תוך ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מצטמצם ונתחי העוף מצופים היטב ברוטב. מסירים מהאש ומגישים מיד, חם, לצד אורז לבן וירקות מאודים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם