כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפיצה עם רוטב פסטו, עגבניות ומוצרלה

היום הראשון ללימודים יכול להיות מאתגר במיוחד. דמיינו את החיוך הענק על הפנים שלהם כשתקבלו אותם עם פיצה חמה, טעימה ומנחמת. זמן ההתפחה כאן קצר יחסית - רק חצי שעה, ניתן להכין את הפיצה גם מקמח מלא והיא מפוצצת בעלים ירוקים מזינים (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | ל' באב | 31.08.19
פיצה עם רוטב פסטו, עגבניות ומוצרלה
פיצה עם רוטב פסטו, עגבניות ומוצרלה (צילום: shutterstock)
רמת קושיקל
חלבי

לבצק:

  • 2 כוסות קמח רגיל / קמח לחם / קמח מלא, מנופה + תוספת לקימוח ולישה
  • 7 גרם שמרים יבשים פעילים / שמרים יבשים אינסטנט
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1-2 כפיות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כוס מים חמימים

התוספות:

  • 1/2 כוס רוטב פסטו בזיליקום
  • 1 עגבנייה, פרוסה לעיגולים
  • פרוסות גבינת מוצרלה או כל גבינה אהובה אחרת
  • שמן להברשה
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 1 כפית צ'ילי מיובש גרוס (לא חובה)
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקי

אופן ההכנה:

1. אם משתמשים בשמרים יבשים פעילים, מערבבים אותם בקערה גדולה עם המים והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים את הקערה, נותנים לתערובת לשבת 8-10 דקות, עד שעולה קצף על פני השטח, ואז מוסיפים את הקמח, המלח ושמן הזית ומערבבים היטב. מוסיפים מעט מים אם צריך - הבצק אמור להיות חלק ודביק.

אם משתמשים בשמרים אינסטנט, אין צורך לערבב אותם עם המים, אלא מוסיפים אותם לקערה יחד עם החומרים היבשים ואז מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים יחד.

2. מקמחים קלות משטח עבודה נקי ולשים עליו את הבצק במשך 2-3 דקות, עד שהוא חלק ולא דביק. מברישים קלות את הבצק בשמן ומניחים בקערה נקייה. מכסים היטב את פתח הקערה עם ניילון נצמד, ממקמים אותה במקום חמים ומתפיחים במשך 30-40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מניחים את הבצק על משטח עבודה ונותנים לו אגרוף כדי להוציא את האוויר שנכלא בפנים. מחלקים את הבצק ל-2-3 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור.

4. מרדדים כדור אחד לצורת עיגול / אליפסה דקה, משמנים קלות תבנית אפייה גדולה ומעבירים אליה את פאי הבצק. מורחים מעל את הפסטו, מסדרים פרוסות עגבנייה וגבינה, מברישים את שולי עיגול הבצק בשמן ומפזרים מעל תיבול איטלקי וצ'ילי גרוס.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות במשך 10-15 דקות עד להזהבה וחוזרים על סעיף 4 עם שני כדורי הבצק הנותרים. מפזרים עלי בזיליקום טריים מעל הפיצות המוכנות ומגישים מיד, חם.

יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אולי כדאי לחשוב קצת בריא? ניגמר החופש, ניגמרו הטיולים והג׳אנק פו ד עכשיו אנחנו ניכנס ים לישורת חדשה , תחילת שנה וכדאי מאוד לעניות דעתי להזין את המשפחה בתזונה בריאה עשירה ומזינה ולא עם שטויות ! פיצה זה רק בדיעבד גמור !
חן01.09.19
צודקת!!
מנחם01.09.19
2
מה לא בריא בפיצה? בסיס מקמח מלא וטופ ירקות נהדרים קלויים. הלא בריא הוא ההתיחסות. פשוט לפתוח שערי דמיון.
אספרנסה01.09.19
1
מה לא טוב הקמח מלא
אמי01.09.19
אולי גם יעניין אותך
פיצות

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

בקונספט PIZZA THEATER

דומינו'ס מהדרין, גם בערב פסח

כיכר בשיתוף דומינוס | מקודם

מה נאכל היום?

פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

כיכר אוכל | 09.02.22

מה אוכלים היום?

פיצה בצק עלים מהירה עם רוטב שמנת פטריות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 17.01.22

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

ההרשמה בעיצומה

אלו החרדים שעובדים בחטיבה הסודית של מערכת הביטחון

כיכר בשיתןף סייבלו | מקודם

מיוחד

זה קינוח? זה מנה ראשונה? זה פיצה ביאנקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.11.21

מה אוכלים היום?

פיצה עם מוצרלה נמסה וסלט מרענן מעל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.10.21

תוצרת בית

מוכן לאפייה תוך פחות משעה: בצק פיצה מהיר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.21

מה אוכלים היום?

פיצה נפוליטנית: קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.07.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21

מה אוכלים היום?

שבלולי פיצה מהירים וטעימים שגם הילדים יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.21

מה נאכל היום?

תודו שעל זה טרם שמעתם: פיצה במחבת

כיכר אוכל | 13.04.21

המאפייה

תוך חצי שעה על שולחנכם: פיצה מבצק ללא שמרים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.21
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה אוכלים היום?

אושר כפול: פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.02.21

מה אוכלים היום?

פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי (פיצה אורי, מאחוריכם)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.01.21

מה אוכלים היום?

לכבוד ראש חודש: סמבוסק פיצה מושלם

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 13.01.21