כיכר השבת

מתכון לספגטי ברוטב עגבניות מיובשות ועשבי תיבול

אין שילוב קלאסי יותר מספגטי ורוטב עגבניות. אך המתכון הזה מציע שדרוג מיוחד למנת הילדים הזו, ובמקום סתם רסק אדום, קבלו את הגרסה למשקיענים: רוטב עגבניות מיובשות בטעם נפלא ואפס מאמץ (מתכונים, אוכל)

1
כיכר השבת | י"א באב | 07.08.14
ספגטי עשבי תיבול ועגבניות
ספגטי עשבי תיבול ועגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חבילת ספגטי
  • 1 חבילת עלי פטרוזיליה
  • 1/4 צרור עלי רוזמרין טריים
  • 1/4 צרור עלי טימין טריים
  • 1/4 צרור עלי בזיליקום
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 3 שיני שום
  • 3 עגבניות (למשקיעים: עגבניות מיובשות)
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פירורי גבינת פרמז'ן או גבינה צהובה (לא חובה)

אופן ההכנה:

רגע לפני: זהו מתכון ספגטי קלאסי, אך הוספנו לו שדרוג מיוחד ובמקום סתם רסק עגבניות אדום, קבלו את הגרסה למשקיענים: עגבניות מיובשות. מזה אומר לגביכם? דבר אחד: את הספגטי הזה מתחילים להכין 4 שעות לפני. מבחינת מאמץ, לא תרגישו בהבדל.

הכנת הספגטי:

• מרתיחים סיר גדול מלא במים, וכאשר הם מגיעים לנקודת רתיחה, מוסיפים את הפסטה וכפית מלח אחת, ומבשלים לפי מספר הדקות הרשום על האריזה, אך פחות דקה אחת, כיוון שבהמשך מאחדים את הפסטה עם הרוטב, בו היא תמשיך להתבשל. ליתר ביטחון, שולים מהסיר חתיכת פסטה אחת, ובודקים את מידת הרכות שלה. אם צריך, מבשלים במשך דקה או שתיים נוספות.

• מסירים את הפסטה מהאש, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, לא שוטפים! ומניחים בצד.

הכנת מרכיבי הרוטב:

הכנת עגבניות מיובשות:

- מחממים את התנור על חום בינוני של 150 מעלות.

- משמנים תבנית אפייה עם חצי כוס שמן זית.

- פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי בינוני (טיפ: במתכון הזה אתם אמנם צריכים רק 3, אבל עגבניות מיובשות הן שדרוג נפלא לכל סנדוויץ' ששווה לאמץ. כדאי למלא את התבנית בכמה שיותר פרוסות של עגבניות בשלות).

- מפזרים מעל מלח לפי הטעם, ו-2 כפות מתבלין שיכניס קצת גוון איטלקי, כמו רוזמרין, אורגנו, טימין. ניתן לפזר גם מעט פלפל שחור מעל.

- מכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך כ-4 שעות. מידי פעם בודקים באיזה שלב נמצאות העגבניות. מוציאים כשהעגבניות יבשות, אך לא שרופות מידי, או רכות מידי.

- את העגבניות שנותרו מעבירים לכלי סגור, מזלפים מעט שמן זית מעל לשימור ושומרים במקרר.

• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, קוצצים דק את כל עשבי התיבול והפלפל החריף ופורסים לפרוסות את שיני השום.

• מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים בו את עשבי התיבול, העגבניות, הפלפל החריף, השום ומעט מלח. מידי פעם מערבבים עם כף עץ, במשך 7 דקות על אש בינונית (אם השתמשתם בעגבניות מיובשות, מקפיצים רק 4 דקות על אש נמוכה ונזהרים שהעגבניות לא ישרפו).

• לאחר מכן, מוסיפים את הפסטה למחבת, מגביהים את האש ומקפיצים את הפסטה עם רוטב העגבניות תוך כדי ערבוב בכף עץ, כדי שהטעמים ייספגו היטב.

אופן ההגשה: ניתן לפזר מעל פירורי גבינת פרמז'ן או גבינה צהובה ולהגיש חם.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מקרוני הוא הדבר שאהוב על ילדים עם רוטב פשוט של עגבניות או רסק ,להכניס את כל זה לרוטב הפסטה נשמע כבד מידי ודורש סבלנות וכמובן איך לא? מבוגרים.
שרה השפית25.08.14
אולי גם יעניין אותך
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21