כיכר השבת

מתכון לטליאטלה ברוטב חריף וגבינה צהובה

אחרי גבינת הפרמזן, החומץ הבלסמי ורוטב הבולונז, צפון איטליה מציג את פסטת הדגל שלו: הטליאטלה השטוחה. מתכון לפסטה ברוטב חריף וגבינה צהובה (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | ה' באלול | 31.08.14
טליאטלה ברוטב חריף וגבינה צהובה
טליאטלה ברוטב חריף וגבינה צהובה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 חבילת פסטה טליאטלה (או פטוצ'יני)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי אדום יבש
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

רגע לפני: אחרי גבינת הפרמזן, החומץ הבלסמי ורוטב הבולונז, צפון איטליה מציג את פסטת הדגל שלו: הטליאטלה השטוחה. מתכון לפסטה ברוטב חריף וגבינה צהובה.

• ממלאים 3/4 סיר גדול במים ומרתיחים על אש גבוהה. וכאשר המים מגיעים לנקודת רתיחה, מוסיפים את הפסטה וכפית המלח ומבשלים את הפסטה לפי מספר הדקות הרשום על האריזה, פחות דקה אחת (מכיוון שהיא תמשיך להתבשל עם הרוטב). ליתר ביטחון, שולים מהסיר חתיכת פסטה אחת, ובודקים את מידת הרכות שלה.

• מסירים את הפסטה מהאש, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, לא שוטפים! ומניחים בצד.

הכנת הרוטב לפסטה:

• כותשים את שיני השום וקוצצים את הבצל הירוק לטבעות.

• מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית, מוסיפים את השום הכתוש, הצ'ילי והבצל ומערבבים קלות.

• כשהתערובת חמה, מעבירים את הפסטה למחבת ומגביהים את האש. מבשלים כך במשך 7 דקות נוספות, כדי שהפסטה תתפוס את טעמי הרוטב.

• מנמיכים את האש, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומתיכים יחד, עד שהיא נמסה.

אופן ההגשה: חם. ניתן לזלף מעל מספר טיפות שמן זית לפני ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21