כיכר השבת

מתכון לפסטה אפויה עם ירקות מוקפצים ברוטב בשמל

מאפה פסטה מרשים ומיוחד, שאולי דורש מעט השקעה, אך התוצאה המוצלחת שווה הכל: מתכון להכנת פסטה אפויה עם ירקות מוקפצים וקלויים ברוטב בשמל עסיסי (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | ט"ז באלול | 11.09.14
פסטה אפויה עם ירקות ברוטב בשמל
פסטה אפויה עם ירקות ברוטב בשמל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 חבילת פסטה
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 קישוא בינוני
  • 1 גמבה צהובה
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות
  • עלי בזיליקום
  • עלי אורגנו
  • 50 גרם גבינת מוצרלה
  • 50 גרם גבינת חמד
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן (לבחירה)
  • לרוטב הבשמל:
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 1 כוס חלב
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פסטה אפויה עם ירקות מוקפצים ברוטב בשמל:

רגע לפני: מאפה פסטה מרשים ומיוחד, שדורש מעט השקעה, אך התוצאה המוצלחת שווה הכל: מתכון להכנת פסטה אפויה עם ירקות מוקפצים וקלויים ברוטב בשמל עסיסי. מתאים בעיקר לאירוח, וזמנים חגיגיים.

הכנת הירקות המוקפצים:
• חותכים לרצועות בעובי שווה את הקישוא, הגמבה והפלפל.

• פורסים את הפטריות לפרוסות, ללא הרגל.

• מחממים מחבת עם מעט שמן, ומקפיצים בו את רצועות הקישוא והפטריות.

• מכוונים את התנור למצב גריל, וקולים בו את רצועות הגמבה והפלפל על תבנית יבשה, עד שהקליפה משחירה מעט.

הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה, פחות 2 דקות, כיוון שהיא תמשיך להתבשל ברוטב.

• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים!

הכנת רוטב הבשמל:
• ממיסים בסיר את החמאה על אש בינונית. לאחר שהחמאה הופכת לנוזלית, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב יחד.

• מנמיכים את האש, מוזגים את החלב לסיר, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ובוחשים היטב לאורך כל זמן הבישול כדי למנוע היווצרות גושים, עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.

הכנת המאפה:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חותכים לקוביות את גבינת החמד, ומגרדים בעזרת פומפייה את המוצרלה והפרמז'ן. מוסיפים לרוטב הבשמל, ומערבבים היטב.

• מערבבים בקערה את הירקות המוקפצים עם רוטב הבשמל ורסק העגבניות, מוסיפים את הפסטה יחד עם עלי הבזיליקום והאורגנו.

• משמנים קלות תבנית בגודל 15x20 ס"מ ומעבירים אליה את תערובת הפסטה ורוטב הבשמל. מכסים בנייר כסף את התבנית.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 25 דקות. מסירים את נייר הכסף, ואופים 10 דקות נוספות עד שהפסטה מזהיבה.

• מכבים את התנור ולא מוציאים ישר את הפסטה, כדי שהיא לא תתפרק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21