כיכר השבת

מתכון לניוקי ביתי צבעוני ברוטב ערמונים ושמנת

מנת ניוקי ססגונית בשלושה צבעים מתפוחי אדמה, תרד וסלק: מתכון להכנת ניוקי צבעוני ברוטב עדין של ערמונים ושמנת. בברזיל, ארוחת הניוקי נחשבת סגולה לשגשוג (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | ט' באלול | 04.09.14
ניוקי סגלגל ברוטב ערמונים ושמנת
ניוקי סגלגל ברוטב ערמונים ושמנת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה65 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 סלק בינוני
  • 1/2 כוס תרד מופשר משקית
  • 1/3 1 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • לרוטב:
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 50 גרם חמאה
  • 2 שיני שום
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן (לא חובה)
  • 1 כוס חלב
  • 200 גרם ערמונים בוואקום
  • גבנית פרמז'ן לקישוט

אופן הכנת ניוקי צבעוני ברוטב ערמונים ושמנת

רגע לפני:

הכנת הניוקי
• מקלפים את תפוחי האדמה והסלק. מבשלים את תפוחי האדמה והסלק בשני סירים נפרדים מלאים במים, עד לריכוך (נועצים מזלג ובודקים).

• מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה, מעבירים את הפירה לקערה ומוסיפים את הקמח, המלח והביצה. לשים עד לקבלת בצק אחיד.

מחלקים את הבצק באופן שווה ל-3 קערות:

• קערה 1 - ניוקי סלק: מועכים היטב את הסלק ולשים יחד עם בצק תפוחי האדמה.

• קערה 2 - ניוקי תרד: שוטפים את התרד, מסננים היטב ולשים יחד עם בצק תפוחי האדמה.

• קערה 3 - ניוקי תפוחי אדמה. עובדים עם הבצק הקיים.

• מרטיבים מעט את הידיים, ומגלגלים את שלושת הבצקים שבקערות לשלושה ״נחשים״ ארוכים. מניחים אותם על משטח מקומח וחותכים לפיסות שוות בעובי 2 ס"מ.

• מועכים מעט כל פיסת ניוקי עם מזלג, לקבלת פסים יפים.

• מרתיחים מים בסיר עם כף מלח. כשהמים רותחים, מורידים בעדינות את הניוקי לסיר, לא מערבבים! ומבשלים עד שהניוקי צפים למעלה.

הכנת הרוטב:
• ממיסים את החמאה במחבת, ובמקביל כותשים את השום. כשהחמאה הופכת לנוזלית מטגנים בה קלות את השום הכתוש והערמונים.

• מוסיפים את השמנת והחלב, מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל לבן, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית.

• מוסיפים את הניוקי לתוך המחבת ומערבבים יחד.

אופן ההגשה: מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

הכשרה וניסיון במינימום זמן

בוער בך לתרום? זה המסלול היוקרתי של השירות אזרחי

כיכר בשיתוף מעלות | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21