כיכר השבת

איך אומרים מוקרם באנגלית? מתכון למקרוני אנד צ'יז

אנחנו קוראים לה פסטה מוקרמת, בארה"ב מעדיפים לקרוא לזה פשוט "מאק אנד צ'יז", כלומר מקרוני וגבינה. מתכון קל להכנת פסטה מוקרמת מהירה אפויה בתנור (מתכונים, אוכל)

4
כיכר השבת | ט' בטבת | 31.12.14
הגרסה האמריקאית לפסטה מוקרמת. מקרוני אנד צ'יז
הגרסה האמריקאית לפסטה מוקרמת. מקרוני אנד צ'יז (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם פסטה קצרה
  • 100 גרם חמאה
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1/4 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת
  • 2 כפות קמח
  • 2 בצלים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פסטה מוקרמת:

רגע לפני: אנחנו קוראים לה פסטה מוקרמת, בארה"ב מעדיפים לקרוא לזה פשוט "מאק אנד צ'יז", כלומר מקרוני וגבינה. מתכון קל להכנת פסטה מוקרמת מהירה אפויה בתנור.

• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה, מסננים מנוזלים ומניחים בצד.

• קוצצים את הבצל, ממיסים במחבת 25 גרם חמאה ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה.

• בסיר נפרד ממיסים את החמאה הנותרת, מוסיפים את הקמח תוך ערבוב מתמיד במשך כחצי דקה.

• מוסיפים לסיר את החלב והשמנת המתוקה, לא מפסיקים לערבב עד שהרוטב מתחיל להיות סמיך.

• מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט, מערבבים ומסירים מהאש. מוסיפים לתוך הרוטב כוס גבינה צהובה מגוררת.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מערבבים בקערה גדולה את הפסטה עם הבצל והרוטב ויוצקים הכל לתבנית פיירקס משומנת. מעל מפזרים את הגבינה הצהובה הנותרת.

• מכניסים לאפייה במשך 20 דקות או עד שהפסטה מזהיבה היטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
לא אמרתם מה לעשות עם הבצל!
אבי01.01.15
• קוצצים את הבצל, ממיסים במחבת 25 גרם חמאה ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה.
.16.03.21
2
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אנייס03.03.16
1
אחרי בישול וסינון של האטריות, מנמיכים חום ומוסיפים גבינה צהובה, או מגורדת או סתם חתיכות, ולערבב. אחרי דקה חוזרים על הפעולה עד שהכל נמס ומצופה. ל 500 גר' אטריות אני שמה 200 גר' גבינה. שכנה שלי עשתה עם קוטז' אבל זה לוקח יותר זמן וקצת פחות טעים (פחות משמין ופחות יקר).
אסתר04.07.16
אולי גם יעניין אותך
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21